News

Prognoză meteo îngrijorătoare! Specialiștii ANM anunță când scăpăm de ploi

11.04.2019 | 10:06
Prognoza meteo ingrijoratoare Specialistii ANM anunta cand scapam de ploi

Prognoza meteo anunță că vemea va rămâne mohorâtă în toată țara, iar ploile însemnate cantitativ vor cădea în toate regiunile țării, așa că umbrelele nu trebuie să lipsească atunci când plecați de acasă. Nu mai puțin de 7 zile cu ploaie vor avea și bucureștenii.

Prognoza meteo vorbește despre ploi însemnate în toată țara

Soarele va ieși și pe strada noastră, însă după data de 19 aprilie, potrivit weather.com. Până atunci însă, vom simți din plin că suntem în plin sezon al ploilor de primăvară, iar fiecare zi va aduce precipitații. Vremea de astăzi va fi caracterizată printr-o instabilitate atmosferică. Aceasta se va menține la cote relativ ridicate în cea mai mare parte a țării.

Local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, însă cantitățile de apa estimate a se acumula vor fi în general nesemnificative, doar la munte, în sudul Banatului și în nordul Olteniei și al Munteniei urmând să se strângă până la 10-15 mm, potrivit vremea.ro.

Furtună cu fulgere în București, duminică

În București, cerul va fi parțial noros, cu temperaturi care se vor încadra între 17°C și  8°C. Aversele vor cădea pe timpul nopții, iar vântul va sufla cu 5 km/h dinspre E pe timpul zilei și cu  6 km/h dinspre SV. Ploile vor continua vineri, dar și în weekend. Mai mult, duminică sunt anunțate chiar furtuni cu fulgere.

Vântul va sufla slab în aproape toate zonele țării, cu excepția Bărăganului, unde acesta va fi slab până la moderat. Maximele termice vor urca la prânz până spre 14-19 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, 15-20 de grade în Dobrogea și 10-15 grade în Moldova.

Ploi în cantități însemnate la munte, atât ziua cât și nopatea. Temperaturile maxime vor ajunge până la 13 grade Celsius, pe când cele minime vor coborâ până la 3 grade Celsius. Românii care locuiesc în zona de munte se vor confrunta chiar și cu furtun izolate pe timpul nopții. Vântul va sufla cu 3 km/h dinspre NE. Cantitățile de apă ce se vor strânge vor fi de 7 L/m². La munte, ploile vor persista până la finalul săptămânii.