News

Prognoza meteo intervalul 9 august – 6 septembrie. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo intervalul 9 august - 6 septembrie. FANATIK vă spune cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni
06.08.2021 | 11:10
Prognoza meteo intervalul 9 august  6 septembrie Cum va fi vremea in urmatoarele 4 saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. În prima parte a acestui interval temperaturile se vor menține ridicate. Ulterior, acestea vor scădea, ajungând la valori specifice acestei perioade, poate chiar ușor mai scăzute în unele zone.

Regimul pluviometric va fi excedentar în multe regiuni din țară, în special în ultimele trei săptămâni. În prima, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadăm chiar deficitare în anumite regiuni.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo intervalul 9 august – 6 septembrie. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 9 – 16 august 2021

În cea mai mare parte a României, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval de timp. În regiunile din sud-vest, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată.

În jumătatea de vest a țării, în special în regiunile de sud-vest, cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În restul teritoriului regimul pluviometric se va situa în limite normale.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 16 – 23 august 2021

În cea mai mare parte a țării, valorile medii ale temperaturii aerului vor fi ușor mari ridicate decât cele specifice perioadei. În zona de sud-vest se va resimți o abatere termică pozitivă mai accentuată.

În jumătatea de est a României, în special în zonele din nord- est, regimul pluviometric va fi excedentar. În restul teritoriului acesta se va situa în jurul celui normal pentru acest interval de timp.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 23 – 30 august 2021

„Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă,” a transmis ANM.

În general, în special în zona Carpaților Orientali și în zonele din nord-estul României, cantitățile de precipitații vor fi excedentare. În nord-vest și în extremitatea sudică a României, regimul pluviometric va fi unul specific acestui interval de timp.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 30 august – 06 septembrie 2021

În general, temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă. Valorile medii pot fi ușor mai scăzute în estul și nord-estul României.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane,” au anunțat meteorologii.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016,” a adăugat ANM

ADVERTISEMENT