News

Prognoza meteo joi, 5 august. Vremea se menține caldă. Unde revin ploile

Prognoza meteo joi, 5 august. Vremea se menține caldă. FANATIK vă spune unde revin ploile
05.08.2021 | 08:58
Prognoza meteo joi 5 august Vremea se mentine calda Unde revin ploile
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza pentru joi, 5 august. Potrivit acestora, vremea se menține călduroasă în unele zone din țară.

În schimb, se întorc ploile. În a doua parte a zilei va crește gradul de instabilitate atmosferică în majoritatea zonelor din țară.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo joi, 5 august. Vremea se menține caldă. Unde revin ploile

În cea mai mare parte a țării, în prima parte a zilei, vremea se va menține călduroasă. Canicula persistă în Muntenia și Oltenia, iar disconfortul termic va fi ridicat. În partea se sud-est a țării și pe arii restrânse în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Totodată, la început în partea de vest a României, iar, ulterior, și în restul teritoriului va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Vor fi intervale cu înnorări accentuate, intensificări ale vântului ce vor depăşi 70 – 80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi, pe alocuri, vijelii şi grindină.

ADVERTISEMENT

În perioade scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20 – 40 l/mp și, izolat, 50 l/mp. În Dobrogea asftel de fenomene vor fi posibile doar pe timpul nopții, pe arii restrânse.

Termometrele vor arăta temperaturi maxime cuprinse între 28 și 38 de grade, cele mai ridicate vor fi în Lunca Dunării. Minimele se vor încadra între 13 și 25 de grade. În estul, sudul și centrul României presiunea atmosferică va scădea.

ADVERTISEMENT

Vremea 5 august în București

Vremea se menține caniculară, iar disconfortul termic va crește. În prima parte a zilei cerul va fi variabil. Spre seară vor apărea înnorări care vor determina intensificări ale vântului, descărcări electrice frecvente, averse torențiale și, posibil, vijelii și grindină.

Valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa în jurul a 36 – 37 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade. Presiunea atmosferică va scădea.

ADVERTISEMENT

Vremea 5 august la mare

„Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare,” a trasmis ANM.

Termometrele vor afișa temperaturi maxime cuprinse între 28 şi 32 de grade. Minimele se vor situa între 23 şi 25 de grade. Apa mării va avea între 23 şi 25 de grade.

Vremea 5 august la munte

Instabilitatea atmosferică va fi în creştere. La început în masivele din vest, iar, ulterior, în rest vor fi intervale cu înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi, pe alocuri, grindină.

„Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 40 l/mp şi izolat 50 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări, cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depăşi 80 – 90 km/h, dar şi în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Valorile termice vor fi mai mari decât în ziua anterioară,” au anunțat meteorologii.

ADVERTISEMENT