News

Prognoza meteo miercuri 17 aprilie: se vor semnala precipitații sub formă de ploi

16.04.2019 | 19:14
Prognoza meteo miercuri 17 aprilie se vor semnala precipitatii sub forma de ploi

Potrivit prognozei meteo, miercuri, 17 aprilie 2019, se vor semnala precipitații sub formă de ploi slabe de scurtă durată pe arii restrânse. Este vizată jumătatea de nord a țării și izolatt în rest. Înnorările se vor accentua seara, iar gradul de instabilitate va înregistra o creștere în nord-vest.

Prognoza meteo miercuri 17 aprilie

La munte, pe creste, se vor semnala ploi sub formă de lapoviță și ninsoare. Maximele zilei se vor situa între 12 grade Celsius în estul Transilvaniei și 22 de grade Celsius în sudul Munteniei și al Olteniei.

Prognoza meteo miercuri 17 aprilie: se vor semnala precipitații sub formă de ploi
Se vor semnala precipitații sub formă de ploi

Vremea în Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana

Temperaturile sunt în creștere în regiunile intracarpatice. Maximele vor fi peste 15 grade Celsius cu excepția depresiunilor transilvane. Cerul este temporar noros, iar pe spații restrânse vor fi ploi scurte în Maramureș, Transilvaniei și nordul Crișanei. În a doua parte a zilei se anunță nori și averse cu vânt, însoțite de descărcări electrice, care își vor face apariția în nord-vest.

Vremea la munte

Vremea va continua să se încălzească, așa că valorile termice se vor situa ușor peste mediilor climatologice specifice acestei perioade. În prima parte a zilei, cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi slabe de scurtă durată pe spații restrânse.

În a doua parte a zilei, nebulozitatea se va accentua treptat începând din masivele nord-vestice. Local se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, iar în zona înaltă lapovița și ninsoarea. Vântul va prezenta intensificări, în special pe creste. Vor fi 9 grade Celsius la Păltiniș și Sinaia, 10 grade Celsius la Predeal și Stâna de Vale și 3 grade pe Ceahlău Toaca.