Prognoza METEO pe 3 zile: După o încălzire de scurtă durată de Florii, vremea se răceşte accentuat

După o încălzire de scurtă durată a vremii de Duminica Floriilor, primăvara ne joacă din nou o festă şi aduce ploi şi temperaturi scăzute, anunţă romaniatv.net....
13.04.2014 | 08:37
Prognoza METEO pe 3 zile Dupa o incalzire de scurta durata de Florii vremea se raceste accentuat
ADVERTISEMENT

După o încălzire de scurtă durată a vremii de Duminica Floriilor, primăvara ne joacă din nou o festă şi aduce ploi şi temperaturi scăzute, anunţă romaniatv.net.

În duminica Floriilor vremea se încălzeşte şi se îndreaptă. Pe parcursul zilei mai sunt de aşteptat doar ploi slabe, de scurtă durată, local în centrul, estul şi sud-estul ţării, dar în restul teritoriului soarele este mult mai prezent şi doar izolat mai cad câţiva stropi. Vânt ceva mai alert se anunţa doar pe crestele înalte de munte, unde încă ninge slab, iar la amiază vor fi temperaturi în ţara de la 9 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 17-18 grade în vestul şi sud-vestul ţării.

ADVERTISEMENT

Şi locuitorii Bucureştiului se vor bucura de o uşoara încălzire duminică. Aproximativ 15 grade vor fi la orele prânzului în Capitală, deşi soarele încă se ascunde adesea după norii ce pot să scuture trecător câteva picături de ploaie, dar pe ansamblu contam totuşi pe o ameliorare faţă de zilele precedente.

Luni continuă încălzirea, maximele pornesc de la 12 grade în estul Transilvaniei şi ating 22 de grade în vestul Olteniei. Iar ca aspect, doar peste jumătatea nordică a ţării încă rătăcesc nori ce pe alocuri lasă câteva ploi slabe, în rest soarele este tot mai generos. Abia în noaptea care urmează ploile se extind şi cuprind tot vestul, centrul şi nordul ţării noastre, izolat cad şi peste 15 l/mp, iar la munte revin ninsorile. În plus, şi vântul se înteţeşte, ne aşteaptă o nouă schimbare de vreme.

ADVERTISEMENT

În Bucureşti luni va fi o zi frumoasă şi însorită, temperatura aerului continuă să crească, aproximativ 20 de grade vor indică termometrele la amiază, iar norii îşi fac apariţia abia spre dimineaţă zilei următoare.

Marţi vremea se răceşte brutal în mare parte din ţara şi doar în regiunile sud-estice încă rămân temperaturi uşor peste cele normale. La amiază vor fi, aşadar, numai 8-9 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei, în timp ce în sud-estul Munteniei şi în Dobrogea continentală încă se ating 19-20 de grade. Iar şanse pentru mai multe raze de soare, vor fi doar în vestul şi nord-vestul ţării, unde numai pe alocuri rămân câteva ploi slabe din noapte, însă în restul ţării norii acoperă cerul treptat şi pe parcursul zilei plouă pe arii din ce în ce mai extinse. Vorbim mai ales despre averse, posibil  însoţite trecător şi de descărcări electrice. La munte, mai ales în zonă Carpaţilor Orientali şi Meridionali, predomina ninsorile, şi vântul suflă alert în majoritatea regiunilor, însă cu viteze mai mari în Oltneia şi la munte.

ADVERTISEMENT

În Capitală marţi cerul va fi temporar noros, doar trecător sunt condiţii să plouă slab, vântul suflă însă ceva mai agitat, iar la amiază vor fi 17 grade în tremometre. Şi abia către seară, şi mai ales în noaptea următoare, apăr aversele, posibil cu tunete şi fulgere. Maxima va fi deƒ 17 grade iar minima între 6-7 grade.

SURSA: romaniatv.net