ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pe două săptămâni. ANM anunță temperaturi de peste 30 de grade în mai multe regiuni din țară. Când încep ploile

Autor: Adrian Baciu | 04.08.2020 | 08:27
Prognoza meteo pe două săptămâni. ANM anunță temperaturi de peste 30 de grade în mai multe regiuni din țară. Când încep ploile
Prognoza meteo pe două săptămâni. ANM anunță temperaturi de peste 30 de grade în mai multe regiuni din țară. Când încep ploile. Foto: hepta.ro

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni, perioada 3-16 august.

ADVERTISEMENT

În contrast cu ultimele două luni, iunie și iulie, când vorbeam în special de vreme instabilă, cu ploi abundente și furtuni, august vine cu o vreme mult mai frumoasă.

Primele două săptămâni ale lunii lui ”gustar” vin cu un aspect superb al vremii, care le va conveni de minune celor care și-au programat vacanțe.

ADVERTISEMENT

ANM a emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni: vreme călduroasă în toată țara

La modul general, media valorilor de temperatură va fi în creștere în următoarele două săptămâni, însă nu până la un nivel canicular. Apoi, după 5 august apare probabilitatea apariţiei averselor, potrivit estimării evoluției valorilor termice şi a precipitațiilor în intervalul 3-16 august, realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Prognoza meteo în Banat: În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În data de 5 august se va răci cu aproximativ 4…5 grade, apoi treptat se va încălzi ușor, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor termice va avea variații în general între 29 și 32 de grade. În tot intervalul temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 19 grade.

ADVERTISEMENT

Vor fi posibile intervale de timp cu averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în jurul datei de 5 august.

Vremea în Crișana: Media temperaturilor maxime va avea oscilații în general între 30 și 32 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă. Excepție va face ziua de 5 august, când se va resimți o răcorire, iar media maximelor termice din întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Din dimineața zilei de 4 august, minimele termice nu vor mai avea variații semnificative, iar media lor se va situa între 16 și 19 grade.

ADVERTISEMENT

Vor fi averse în 4 și în 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 8 august.

Cum va fi vremea în Transilvania: În prima săptămână media temperaturilor va fi în creștere, cea a maximelor de la 28 la 31 de grade și cea a minimelor de la 11 la 16 grade. În cea de a doua săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 27 și 30 de grade, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între 13 și 15 grade.

Vor fi averse în jurul datei de 5 august, apoi trecător, posibil, și după data de 7 august.

ADVERTISEMENT

Vremea în Maramureș: În ziua de 4 august se va încălzi, iar media maximelor termice va atinge 31 de grade. În ziua următoare se va răci cu 2…3 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în data de 7 august aceasta va atinge 32 de grade. Ulterior maximele termice vor scădea ușor, iar în ultimele zile de prognoză, media lor se va apropia de 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la o medie de 12 grade în prima dimineață, până la 17 grade în dimineața de 5 august, apoi vor avea ușoare variații în general între 15 și 17 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 5 august și în intervalul 8 – 16 august.

ADVERTISEMENT

Prognoza în Moldova: Până în data de 7 august temperaturile vor fi în creștere, de la o medie a maximelor de 29 de grade în prima zi, până spre 34 de grade în ultima, iar minimele de la 12 la 19 grade. După această dată valorile termice vor scădea treptat, media maximelor ajungând la 29…30 de grade în ultimele zile ale intervalului, iar cea a minimelor la 16…17 grade.

Din data de 7 august va crește probabilitatea pentru intervale cu instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pentru litoral și zonele montane

Vremea în Dobrogea: Aici, vremea va fi în încălzire până în data de 8 august, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 32 de grade, iar cea a minimelor va fi de 22…23 de grade.

Din 9 august temperaturile vor scădea ușor și treptat, astfel încât la finalul intervalului de prognoză media maximelor va coborî sub 30 de grade, iar cea a minimelor va fi de 19…20 de grade.

După data de 8 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse în general slabe cantitativ.

Prognoza în Muntenia: În tot intervalul de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 31 și 34 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, de la o medie de 15 grade în prima zi, până spre 20…21 de grade în 8 august dimineața, apoi vor începe să scadă ușor și treptat, iar în ultimele zile ale intervalului media lor ar putea coborî sub 18 grade.

Din data de 7 august, pe arii restrânse, vor fi posibile averse.

Vremea în Oltenia: Aspectul meteo va fi unul frumos, cu o medie a temperaturilor maxime ce va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 15…16 grade în prima dimineață și 18…19 grade în diminețile zilelor de 8 și de 9 august. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 5 și 9 august.

Vremea la munte: Media maximelor termice va avea variații între 18 și 22 de grade, iar a minimelor în general între 10 și 14 grade. Din data de 4 august local vor fi perioade cu averse în fiecare zi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!