News

Prognoza meteo pe două săptămâni. ANM ne dă o veste proastă: se întorc ploile

29.06.2020 | 22:06
Prognoza meteo pe doua saptamani ANM ne da o veste proasta se intorc ploile
ADVERTISEMENT

Agenția Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru prima jumătate a lunii iulie, meteorologii anunțând că temperaturile maxime vor fi destul de ridicate, însă vor exista și ploi în majoritatea zonelor țării. Estimarea pentru următoarele două săptămâni este realizată pe baza datelor Centrului European de la Reading, Anglia. 

Pentru prima săptămână a prognozei meteo, cea aflată în intervalul 29 iunie – 5 iulie, meteorologii au anunțat că temperaturile medii se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, dar vor fi ușor scăzute în Transilvania.

ADVERTISEMENT

Cât despre cea de-a doua săptămână a prognozei, ANM anunță temperaturi mai scăzute, în multe dintre regiuni țării noastre fiind anunțate zilnic precipitații.

Prognoza meteo pentru intervalul 29 iunie – 12 iulie, pe regiuni

Prognoza meteo în Banat

Meteorologii transmit că în prima săptămână maximele se vor varia între 28 și 34 de grade, în timp ce minimele vor fi între 15 și 20 de grade Celsius. În cea de-a doua săptămână a prognozei temperaturile vor mai scădea cu cel puțin 3-4 grade.

ADVERTISEMENT

ANM anunță că în această regiune a țării probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată la începutul intervalului, adică după data de 1 iulie.

Prognoza meteo în Crișana

Prima săptămână se anunță călduroasă, maximele urcând până la 32 de grade Celsius, în timp ce în a doua parte a prognozei meteo temperaturile se vor răci cu aproximativ 5 grade. Minimele se vor încadra, în perioada 29 iunie – 5 iulie, între 14 și 19 grade, pe 3 iulie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, meteorologii anunță că media minimelor din a doua săptămână va oscila în general între 14 și 16 grade, iar probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe 29 iunie și după data de 1 iulie. 

Prognoza meteo pentru Transilvania

Media temperaturilor maxime va fi ridicată în prima zi și în jurul datei de 2 iulie, în restul intervalului aceasta încadrându-se între 25 și 29 de grade. Minimele vor fi ridicate la începutul intervalului ca mai apoi acestea să scadă până la 15 – 17 grade.

ADVERTISEMENT

Totodată, prognoza anunță că în celelalte zile ale intervalului vor exista variații de temperatură, legat de cele minime, acestea situându-se între 12 și 15 grade. În plus, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi. 

Prognoza meteo pentru Maramureș

Maximele vor scădea în primele zile ale intervalului, ca mai apoi să crească spre 31 de grade în jurul datei de 2 iulie. Ulterior, temperaturile vor varia de la o zi la alta, iar spre finalul prognozei temperaturile vor urca din nou, treptat.

La fel se va întâmpla și cu media temperaturilor minime. Totodată, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi. 

Prognoza meteo pentru Moldova

Vreme călduroasă în primele 3 zile ale prognozei când maxima va depăși 30 de grade, în restul intervalului media situându-se între 27 și 29 de grade.

De asemenea, minimele vor fi între 16 și 19 grade în prima săptămână, ca mai apoi să scadă ușor. Totodată, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele două zile și după data de 3 iulie. 

Prognoza meteo pentru Dobrogea

Vremea se menține stabilă pe parcursul celor două săptămâni, perioadă în care media maximelor va fi între 28 și 32 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 18 și 22 de grade Celsius.

Cât despre probabilitatea instabilității atmosferice aceasta va fi ridicată în primele zile ale intervalului, cât și după data de 3 iulie. 

Prognoza meteo pentru Muntenia

Valori ridicate în ambele săptămâni ale prognozei, perioadă în care maxima va depăși 30 de grade Celsius. Cele mai mari valori vor avea loc între 29 iunie și 4 iulie, când media va fi de 34 de grade Celsius.

În plus, meteorologii anunță că minimele termice vor fi cuprinse între 16 și 19 grade, instabilitatea atmosferică fiind accentuată pe arii restrânse în perioada 29 iunie – 3 iulie. 

Prognoza meteo pentru Oltenia

Vreme caldă și frumoasă în primele 3-4 zile ale prognozei când maxima va fi cuprinsă între 32 și 34 de grade Celsius. Totodată, după acest interval temperaturile vor scădea puțin ajungând până la 28 – 31 grade.

De asemenea, minimele termice se vor situa, spun meteorologii, între 16 și 20 de grade, cele mai ridicate valori fiind între 3 și 5 iulie. Ploile ar putea apărea după data de 2 iulie. 

Prognoza meteo în zonele montane

Media maximelor termice se va încadra între 19 și 22 de grade până în jurul datei de 3 iulie, ca mai apoi să fie cuprinsă între 17 și 19 grade. Cât despre temperaturile minime, acestea se va situa între 9 și 13 grade. 

Meteorologii transmit, totodată, că probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în fiecare zi din cele două săptămâni ale prognozei. 

ADVERTISEMENT