News

Prognoza meteo pe două săptămâni: când scăpăm de iarnă și cât de frig va fi! Vremea în weekend

27.03.2019 | 09:14
Prognoza meteo pe doua saptamani cand scapam de iarna si cat de frig va fi Vremea in weekend

Vremea s-a răcit comparativ cu zilele precedente, cerul a fost mai mult noros, s-au semnalat precipitații și ninsori, iar vântul a suflat slab și moderat, cu intensificări local din sector predominant vestic, cu o putere de 50-70 kilometri în zonele din Carpații Meridionali și 70080 kilometri în Orientali.

Prognoza meteo pe două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni și anunță când scăpăm de iarnă, dar și cât de frig va fi în continuare. Așadar, potrivit experților, în această săptămână vom avea parte de o răcire accentuată, iar maximele vor scădea ușor sub normalul pentru perioada în care se aflăm. De menționat este că la începutul lunii aprilie lucrurile revin la normal, așa că vremea se va încălzi treptat. Iată cum va fi vremea în intervalul 25 martie- 7 aprilie.

Prognoza meteo pe două săptămâni: când scăpăm de iarnă și cât de frig va fi! Vremea în weekend
Vremea în weekend
  • În Muntenia, media regională a maximelor se va situa în jurul a 21 de grade Celsius, apoi se va răci considerabil, iar maximele vor scădea sub normalul pentru ultima decadă a lunii martie și vor ajunge în jurul a 11 grade Celsius. Se înregistrează o încălzire treptată după 31 martie, iar media valorilor maxime va fi de 15…7 grade Celsius.
  • Oltenia a trecut de la o medie a maximelor situată în jurul a 21 de grade, la una ușor sub normalul termic, ce se va înregistra în data de 29 martie, cu maxime de 11…12 grade Celsius. Tot în această dată se vor înregistra și temperaturi negative seara de -2…0 grade Celsius, însă, până în data de 3 aprilie, temperaturile vor crește ușor.
  • În Transilvania, în data de 29 martie, valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, anume de 7…9 grade Celsius și minime negative, care vor ajunge, în a doua parte a zilei, la -5…3 grade Celsius. Se anunță precipitații slabe cantitativ în cele două săptămâno, cu probabilitatea de apariție ridicată după 3 aprilie.
  • În Maramureș se anunță valori termice sub media multianuală, anume de 7…9 grade Clesius și minime negative de -4…-2 grade Celsius. Până la finalul celor două săptămâni, media minimelor se va menține în jur de 0 grade Celsius.
  • Moldova va suferi de frig! La începutul intervalului, media temperaturilor maxime va ajunge la 6…8 grade Celsius. Până în 2,3 aprilie, media regională a valorilor minime va fi de 0 grade Celsius, apoi se va semnala o creștere ușoară.
  • Dobrogea va avea parte și de soare, față de celelalte regiuni. Până aproape de finalul lunii martie, maximele vor fi ușor sub normalul perioadei, anume de 8…11 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi de 4…6 grade până în data de 28 martie, când vor ajunge la o grade Celsius. După mai multe nopți reci, există posibilitatea să și plouă, în 29 și 30 martie.