PROGNOZA METEO pe DOUĂ SĂPTĂMÎNI. Cum va fi vremea pînă la sfîrşitul lunii iulie

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18-31 iulie 2016.

BANAT

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât, pornind de la valori uşor mai mici decât cele specifice pentru mijlocul lunii iulie (cu medii ale maximelor de 24...26 de grade şi ale minimelor de 13...16 grade), se va ajunge în data de 23 iulie la o vreme călduroasă, cu temperaturi diurne de 31...32 de grade şi nocturne de 16...18 grade. În perioada 24 - 26 iulie se va resimţi o uşoară răcorire a vremii, concretizată prin maxime de 27...29 de grade, urmând ca apoi temperaturile să se menţină la valori de 30...32 de grade, medie regională, fiind posibile valori mai ridicate către finalul lunii.

În perioada 24 - 26 iulie instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, ploile se vor semnala pe arii extinse şi local vor fi însemnate cantitativ. În restul intervalului, pe spaţii restrânse vor fi ploi în general slabe, cu probabilitate mai mare în cea de-a doua săptămână.

Sursa: RomâniaTV.net