Nicio categorie

PROGNOZA METEO pe două săptămîni: Vremea se încălzeşte uşor şi vin ploile

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru perioada 3-17 februarie, fiind aşteptate temperaturi în uşoară creştere, o vreme mai caldă decît ar fi normal pentru mijlocul...
03.02.2014 | 13:19
PROGNOZA METEO pe doua saptamini Vremea se incalzeste usor si vin ploile
ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru perioada 3-17 februarie, fiind aşteptate temperaturi în uşoară creştere, o vreme mai caldă decît ar fi normal pentru mijlocul lunii februarie, iar precipitaţiile vor lua forma de ploi, anunţă România TV.

PROGNOZA METEO BANAT

Pînă în jurul datei de 6 februarie regimul termic se va menţine apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii februarie, maximele diurne urmînd a se situa în medie între 3 şi 6 grade, iar minimele între -6 şi -2 grade, cu precizarea că în zonele deluroase sînt de aşteptat în continuare temperaturi mai ridicate, atît ziua, cît şi noaptea. Începînd din 7 februarie şi pînă la sfîrşitul celei de-a doua săptămîni de prognoză valorile mediate pe întreaga regiune vor fi în creştere, urmînd a se înregistra temperaturi peste cele obişnuite ale perioadei din an, cu maxime între 8 şi 11 grade şi minime preponderent pozitive, între 0 şi 4 grade.

ADVERTISEMENT

După data de 7 februarie şi pînă la sfîrşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de ridicată, fiind de aşteptat mai ales ploi, în general slabe.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Pînă în jurul datei de 7 februarie media de temperatură în regiune se va menţine în jurul valorilor normale pentru prima decadă a lunii februarie, maximele diurne urmînd a se situa între 3 şi 6 grade, iar minimele între -7 şi -3 grade, cu precizarea că pentru zonele de deal sînt de aşteptat în continuare temperaturi mult mai ridicate, atît ziua, cît şi noaptea. Începînd din 7 februarie şi pînă la sfîrşitul celei de-a doua săptămîni de prognoză, valorile vor fi în creştere în toată regiunea, urmînd a se înregistra temperaturi peste cele climatologic normale, cu o medie a maximelor între 8 şi 11 grade şi minime preponderent pozitive, între 0 şi 4 grade.

ADVERTISEMENT

După data de 7 februarie şi pînă la sfîrşitul intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de ridicată, fiind de aşteptat mai ales ploi, cu caracter temporar şi în general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Pînă în jurul datei de 7 februarie, temperaturile minime se vor menţine scăzute în mare parte a regiunii, în medie între -13 şi -6 grade, valori mai coborîte urmînd a se înregistra în depresiuni. În privinţa valorilor maxime, în acelaşi interval, media pe întreaga regiune va fi apropiată de normalul perioadei şi se va situa între 2 şi 4 grade, cu precizarea că în zonele depresionare vor fi valori în general negative şi pe timpul zilei, iar în zonele mai înalte de relief temperaturile la amiază vor urca la valori peste mediile climatologice. Începînd din data de 8 februarie şi pînă la sfîrşitul intervalului de prognoză regimul termic nu va avea variaţii importante de la o zi la alta, iar valorile se vor situa peste cele înregistrate în mod obişnuit în prima jumătate a lunii februarie, cu o medie a maximelor între 3 şi 7 grade şi a minimelor între -4 şi -2 grade.

ADVERTISEMENT

În prima săptămînă a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitaţii, apoi vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Pe parcursul întregului interval, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mai ridicate decît ar fi normal în prima jumătate a lunii februarie, media maximelor fiind în creştere, de la 5…6 grade în primele zile, la valori de 6…8 grade în cea de-a doua săptămînă. În privinţa minimelor, acestea vor fi destul de coborîte în primele nopţi, cînd media la nivelul întregii regiuni va fi de -7…-3 grade, apoi vor oscila uşor în jurul unei medii de 0 grade.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, în general slabe cantitativ, va creşte începînd din data de 7 februarie.

ADVERTISEMENT

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Pînă spre sfîrşitul primei săptămîni de prognoză, vremea va fi caracterizată de un regim termic destul de scăzut, cu valori medii pe timpul nopţilor între -13 şi -5 grade, iar ziua medii negative sau în jurul a 0 grade. Începînd cu data de 8 februarie, se estimează o creştere de temperatură ce va determina valori în general peste cele obişnuite ale perioadei, media maximelor urmînd a se situa între 3 şi 6 grade, iar a minimelor între -4 şi -1 grad.

În prima săptămînă de prognoză vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar în intervalul 9 -14 februarie apar condiţii pentru precipitaţii slabe, mixte.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Pînă în jurul datei de 7 februarie va fi o vreme relativ rece, astfel că media valorilor minime nocturne va fi de -6…-2 grade, iar a maximelor, uşor pozitivă. După 8 februarie se estimează o creştere a temperaturilor, acestea urmînd a se menţine relativ constante pînă spre sfîrşitul celor două săptămîni de prognoză; media maximelor va fi de 5…8 grade, valori uşor peste cele climatologic normale, iar pe timpul nopţilor se aşteaptă o medie de 1…4 grade.

Precipitaţiile vor fi neînsemnate, trecătoare, la început fulguieli, apoi ploi slabe sau burniţă.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme rece, astfel că la nivelul întregii regiuni media valorilor maxime va fi de -3…+1 grad, iar a minimelor nocturne între -10 şi -6 grade. Începînd din data de 8 februarie, este estimată o creştere de temperatură, regimul diurn urmînd a se situa în medie între 5 şi 9 grade, iar cel al minimelor între -4 şi -1 grad, fără a se înregistra variaţii importante de la o zi la alta, pînă spre sfîrşitul intervalului.

Pe parcursul celor două săptămîni de prognoză vor fi posibile doar precipitaţii trecătoare, neînsemnate cantitativ, la început fulguieli, apoi mai ales burniţă sau ploi.

PROGNOZA METEO OLTENIA

În primele zile ale intervalului se va menţine o vreme rece, cu valori medii ziua în general negative, între -3 şi 0 grade, iar noaptea între -10 şi -5 grade. Începînd cu data de 8 februarie, estimările indică o creştere a temperaturilor şi menţinerea acestora relativ constante pînă la sfârşitul celor două săptămîni de prognoză, cu o medie a valorilor maxime de 4…8 grade, iar a minimelor de -4…0 grade.

În prima săptămînă vor fi posibile doar fulguieli izolate, apoi sunt prognozate precipitaţii slabe, cu caracter local, mai ales ploi sau burniţă.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic diurn se va menţine relativ constant, la valori uşor mai ridicate decît normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0…5 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o creştere a acestor valori, de la o medie de -7…-4 grade în primele zile, la medii de -4…-2 grade în cea de-a doua săptămînă de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare va creşte după data de 8 februarie.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NICIO CATEGORIE