News

Prognoza meteo pe toată luna august. Zonele lovite de temperaturi ridicate. Unde revine seceta

06.08.2020 | 09:30
Prognoza meteo pe toata luna august Zonele lovite de temperaturi ridicate Unde revine seceta
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pe toată luna august emisă de Administrația Națională de Meteorologie anunță o vreme aproape total diferită față de lunile anterioare, iunie și iulie.

După ce ne-am confruntat cu frecvente manifestări de instabilitate ale vremii, caracterizată prin furtuni și ploi abundente, luna august schimbă foaia.

ADVERTISEMENT

Ploile aproape că dispar din peisaj, iar temperaturile ridicate vor domina majoritatea regiunilor din România în ultima parte a verii lui 2020.

Prognoza meteo pentru august. Unde vom avea temperaturi ridicate și ce zone sunt lovite de secetă

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv pentru perioada 3 – 31 august. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul întregului interval prognozat, ploile vor fi extrem de rare, regimul pluviometric fiind unul deficitar în special în zone intracarpatice, în vestul și în centrul țării.

Prognoza pentru Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020  

Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, nord-estice şi nord-vestice Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile intracarpatice şi la munte.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 10.08.2020 – 17.08.2020: secetă în centru și nord

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, estice şi nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale şi nordice.

Săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020  

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020. Luna se încheie cu căldură și secetă

Valorile termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT