Prognoza meteo pe trei zile: ploi, vînt, cer înnorat!

Prima zi a verii vine cu vreme răcoroasă pentru această dată în toate regiunile şi nu scăpăm de fenomenele meteorologice asociate instabilităţii atmosferice, anunţă romaniatv.net. Drept...
01.06.2014 | 08:27
Prognoza meteo pe trei zile ploi vint cer innorat
ADVERTISEMENT

Prima zi a verii vine cu vreme răcoroasă pentru această dată în toate regiunile şi nu scăpăm de fenomenele meteorologice asociate instabilităţii atmosferice, anunţă romaniatv.net. Drept urmare, cerul se înnorează temporar şi local, cu precădere în zonele de deal şi de munte, dar şi în sud-estul ţării, unde vor fi averse însoţite de fulgere şi tunete.

PROGNOZA METEO. DUMINICĂ. Izolat, in urma unor ploi torentiale, se mai pot acumula peste 20 l de apa pe mp. Vantul va sufla mai tare in sud si in est, iar maximele termice, cu cateva grade sub mediile climatologice in toata tara, se vor situa intre 14 grade in estul Transilvanieie si 23 grade in sudul Munteniei.

ADVERTISEMENT

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Şi pentru bucuresteni vara incepe cu vreme racoroasa. Meteorologii prognozeaza in jur de 22 grade duminică dupa amiaza. Norii mai acopera cerul cel putin cateva ore si trecator lasa averse, posibil insotite de descărcări electrice, timp in care si vantul isi face simtita prezenta.

LUNI. Saptamana viitoare incepe cu vreme usor instabila si temperaturi in usoara crestere fata de prima zi a verii calendaristice. Norii acopera temporar cerul si lasa averse insotite de fulgere si tunete, mai ales in sud, in centrul tarii dar si in zonele de munte. Izolat, in urma unor ploi torentiale se mai pot acumula cantitati insemnate de apa si sunt conditii pentru caderi de grindina. Maximele termice se vor situa in general intre 17 grade in depresiuni si 24 grade in lunca Dunarii.

ADVERTISEMENT

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.  În Capitala, prima zi a saptamanii vine cu vreme usor instabila. Norii acopera partial cerul si doar temporar strang randurile si aduc ploi de scurta durata, posibil insotite de descărcări electrice. Mercurul din termometre urca pana la 22, cel mult 23 grade.

MARŢI. Vremea continua sa se incalzesca usor si drept urmare maximele termice se vor situa in limite normale pentru inceput de iunie. Meteorologii anunta dupa-amiaza 20 grade in zonele depresionare din estul Transilvaniei si 26 grade in sud-est. Cerul va fi variabil, ceea ce inseamna ca soarele e mai generos decat in zilele precedente, dar temporar norii revin, intuneca cerul si lasa averse insotite de descarcari electrice, local in sud si in est, precum si la munte si mai putin in celelalte regiuni.

ADVERTISEMENT

VREMEA ÎN BUCUREŞTI.  Marti si in Capitala vremea se incalzeste usor si maximele vor fi in jur de 25 grade. In prima parte a zilei, vremea va fi frumoasa, cu cerul variabil, dar dupa amiaza vor fi innorari mai consistente si trecator, mai ales spre seara, vor reveni aversele slabe, posibil insotite de descărcări electrice.

MIERCURI. Dupa ce in primele ore soarele e mai prietenos, instabilitatea atmosferica se accentueaza si dupa amiaza si seara norii intuneca cerul in mai multe regiuni si local vor cadea averse insotite de fulgere si tunete, local tot in sud si in est precum si la munte si doar izolat in celelalte regiuni. Vantul bate mai tare in timpul ploilor, iar maximele se vor situa intre 21 si 27 grade, cu cele mai mari valori in vestul tarii.

ADVERTISEMENT

De JOI pana spre finalul saptamanii, temperaturile vor fi destul de apropiate de cele normale in prima decada a lunii iunie. Nu scapam de ploile de vara, insotite de descărcări electrice, dar acestea isi vor face aparitia local, mai ales in timpul dupa-amiezelor.

SURSA: romaniatv.net

 

ADVERTISEMENT