News

Prognoza meteo pentru 1 iunie, de Ziua Copilului. Cum va fi vremea la mare și la munte

28.05.2019 | 18:20
Prognoza meteo pentru 1 iunie de Ziua Copilului Cum va fi vremea la mare si la munte
De 1 iunie, vremea va ține cu copiii. Va fi cald și frumos Sursa foto: pixabay

Meteorologii anunță pentru prima zi de weekend, sâmbătă, 1 iunie căldură mare. Prima zi de vară începe cu Ziua Copilului și cu temperaturi ridicate atât la mare, cât și la munte. Temperatura pe litoral, pe 1 iunie, se va ridica în jurul valorii de 26 de grade Celsius, iar la munte este posibil să plouă.

Cum va fi vremea în prima zi de vară

Vremea în minivacanța de 1 Iunie 2019 se anunță frumoasă în aproape toate regiunile țării. Dacă aveți în plan să mergeți la mare sau la munte în aceste libere legale trebuie să țineți cont de ce anunță meteorologii. ANM aduce vești bune, cerul va fi senin, iar ploile își vor face simțită prezența, local, doar la munte.

Ziua Copilului pică anul acesta sâmbătă, dar vineri toate unitățile d eînvătământ vor fi închise deoarece Papa Francisc va ajunge în țara noastră. Așadar , Bucureștenii vor avea parte de o minivacanță de trei zile, respectiv 31 mai, 1 și 2 iunie. Meteorologii anunță valori termice ridicate care se vor ridica la 26 de grade Celsius. Pentru cei care vor să petreacă weekend-ul la mare, ANM anunță vreme frumoasă. Nici cei care vor aleg muntele nu sunt mai prejos. Și aici va fi cald, dar sunt șanse mici să apară ploi.

Prognoză meteo 1 Iunie

Vremea în Constanța

Vremea la mare de 1 Iunie 2019
Cei care iubesc căldura și marea vor avea parte de vreme frumoasă și temperaturi ridicate
Sursa foto: accuweather.com

Cei mai mulți români preferă să își petreacă timpul liber la mare, mai ales acum că a venit căldura și implicit, vara. Temperatura maximă care se va înregistra pe litoral este de 26 de grade Celsius. Cerul va fi senin, iar indicele UV este 9, foarte ridicat pentru prima zi de vară. Precipitațiile vor fi aproape inexistente. Vântul va bate din Sud cu 15 km/h, iar rafalele vor atinge 28 km/h. Noaptea cerul va fi tot senin și se vor înregistra 17 grade Celsius.

Vremea în Brașov

Vremea la munte, în weekend-ul dedicat copiilor
Românii care vor petrece ziua de sâmbătă la munte vor avea parte de căldură, dar este posibil să vină și ploi de scurtă durată
Sursa foto: accuweather.com

Vremea la munte va fi bună, temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 21 de grade Celsius, iar minima se va situa în preajma valorii de 13 grade Celsius. Sunt așteptate ploi de scură durată, precipitațiile fiind de 55%. Vântul va bate din direcția ENE cu 9 km/h, iar rafalele vor atinge 13 km/h. Și la munte, ca și pe litoral indicele UV maxim va fi 9. Noaptea sunt așteptate ploi, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

De ce sărbătorim Ziua Copilului

Ziua Copilului este celebrată pe data de 1 Iunie în mai multe zone din întreaga lume, dar sunt și țări care nu s-au pus de acord asupra acestei date și sărbătoresc Ziua Copilului pe 22 noiembrie. printre acestețări se numără: Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia și Islanda. România și alte 47 de state de pe glob celebrează copii la aceeași dată, pe 1 Iunie.

De 2 ani încoace ziua de 1 iunie, Ziua Copilului este declarată zi liberă legală de la stat. Postul de radio Itsy Bitsy a făcut posibil acest lucru în urmă cu 2 ani. Cea Mai Itsy Bitsy Zi Liberă Națională are loc în fiecare an în parcul Alexandru Ioan Cuza unde timp de 12 ore copiii, însoțiți de părinți vor avea parte de activități, jocuri și concursuri, multă distracție și surprize pe măsură. De asemenea, va fi amenajat și un spațiu în care părinții vor învăța de la experți în parenting cum să discute sau cum să tratezele micile neînșelegeri pe care le au cu copii.

Festivalul – maraton va avae numeroși parteneri, iar copiii și părinți vor primi mostre gratuite din produsele comercializate de acestea sau vor trebuie să le câștige. Poate câștigi un urs uriaș de pluș sau dacă ești mai puțin norocos, te alegi cu un balon. Nu vor lipsi nici studiourile de fotografie în aer liber. Fiecare va primit gratuit o fotografie sau un magnet pentru frigider drept amintire pentru această zi frumoasă. Părinții sunt invitați să nu uite de copilărie, să râdă, să se joace și să se distreze cot la cot cu copiii. Până la urmă adulți trăiesc încă o dată copilăria pe care au pierdut-o cu mulți ani în urmă în momentul în care aduc un copil pe lume.

Și vremea va fi de partea distracției, se or înregistra 25 de grade Celsius. Din păcate, sunt așteptate și averse de ploaie și furtuni, dar sperăm că nu vor strica entuziasmnul celor mici.