ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pentru 16 noiembrie – 14 decembrie. Cum se anunță primele două săptămâni de iarnă

Autor: Cerasela Stafie | 13.11.2020 | 19:00
Prognoza meteo pentru 16 noiembrie – 14 decembrie. Cum se anunță primele două săptămâni de iarnă
Prognoza meteo pentru 16 noiembrie – 14 decembrie. Cum se anunță primele două săptămâni de iarnă Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) aduce prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Perioada 16 noiembrie – 14 decembrie, perioadă care marchează sfârșitul toamnei și debutul anotimpului rece, se anunță a fi una normală din punct de vedere meteorologic.

ADVERTISEMENT

Vremea nu ne aduce prea multe surprize în aceast interval de timp, temperaturile se vor apropia de valorile normale în toate cele patru săptămâni și nici cantitățile de precipitații nu vor depăși normele obișnuite.

Estimările au fost făcute de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, luându-se în considerare media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații raportată la media perioadei 1993-2016. Totodată, ECMWF anunță că femonenele extreme de scurtă durată nu pot fi prognozate.Prognoza meteo pentru 4 săptămâni – ANM

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru perioada 16 noiembrie – 15 decembrie. Vreme caldă în nord-vestul țării pentru acest sfârșit de toamnă

Săptămâna 16.11.2020 – 23.11.2020 aduce valori termice apropiate de cele normale pentru acest interval de timp, dar regiunile nord-vestice pot înregistra temperaturi ușor mai ridicate decât media normală a acestei perioade.

În schimb, cantitatea de precipitații atmosferice căzute în aceste 7 zile pe suprafața României va fi mai ridicată, în special la munte și în zonele sud-vestice.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 23.11.2020 – 30.11.2020 si ultima din această toamnă vine cu temperaturi normale pentru perioada sfârșitului de noiembrie, în toată țara. Nici cantitățile de precipitații nu vor aduce surprize și se vor încadra în jurul celor normale.

Astfel, sfârșitul toamnei vine cu temperaturi normale pentru ultimele două săptămâni din acest anotimp, iar precipitațiile se vor încadra și ele în limitele obișnuite.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 30.11.2020 – 07.12.2020, prima din sezonul rece, nu aduce shimbări majore, iar gradele din termometre se vor ridica până la valorile normale pentru începutul lui decembrie, pe toată suprafața României. Precipitațiile atmosferice se vor situa în apropierea celor normale pentru debutul iernii.

Săptămâna 07.12.2020 – 14.12.2020 se dovedește blândă cu românii. Iarna începe cu temperaturi ușor mai ridicate decât cele firești din această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi și ele situate, în general, în jurul celor normale pentru a doua săptămână de decembrie, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Așadar, iarna începe blând în țara noastră. Temperaturile vor fi normale în prima săptămână și chiar un pic mai ridicate în cea de a doua. Nu ne vor aduce surprize nici cantitățile de precipitații din începutul sezonului rece.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!