News

Prognoza meteo pentru 17 iunie – 15 iulie. Valul de căldură se menține în următoarele săptămâni

Prognoza meteo pentru 17 iunie - 15 iulie. Vești de la Administrația Națională de Meteorologie! Cum va fi vremea în următoarea perioadă
14.06.2024 | 13:17
Prognoza meteo pentru 17 iunie  15 iulie Valul de caldura se mentine in urmatoarele saptamani
Prognoza meteo pentru 17 iunie - 15 iulie. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 17 iunie – 15 iulie. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni pe teritoriul României. Temperaturile vor continua să fie cu mult peste cele normale, cel puțin în prima săptămână.

Prognoza meteo pentru 17 iunie – 15 iulie. Cum va fi vremea în perioada următoare

În ultimele zile, România s-a aflat între atenționări meteo de furtuni și caniculă. De altfel, meteorologii ANM spun că nici în perioada ce urmează nu vom scăpa de valul de căldură sufocant. Cele mai afectate vor fi regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 17 – 24 iunie, temperaturile termice vor fi mai mari decât cele normale pentru această perioadă în întreaga țară. Cel mai cald va fi în regiunile sudice ale României, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Totodată, se pare că ploile nu-și vor face apariția prea mult pe parcursul săptămânii viitoare. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare, în special în zonele montane.

ADVERTISEMENT

Și în următoarea săptămână a intervalului menționat vom avea parte de valori termice ușor mai ridicate decât cele specifice, mai ales în sudul țării. Vestea bună este că în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale.

„Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile”, a transmis ANM cu privire la prognoza meteo pentru săptămâna 24 iunie – 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Ce temperaturi vor fi în luna iulie

Prima săptămână din luna iulie va aduce temperaturi mai mari decât cele la care ne-am aștepta, în această perioadă, în regiunile sudice. În celelalte zone vor fi apropiate de cele reprezentative pentru începutul lui iulie.

De asemenea, regimul pluviometric urmează să fie în jurul celui specific pentru perioada 1 – 7 iulie. „Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, spune ANM.

ADVERTISEMENT

În intervalul 8 – 15 iulie 2024, valorile termice vor fi ridicate în regiunile sudice, însă în restul teritoriului trebuie să ne așteptăm la temperaturi normale pentru jumătatea lunii iulie. Ploile vor fi prezente, dar nu vor fi abundente.

„Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mai mare parte a teritoriului”, adaugă specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT