News

Prognoza meteo pentru 19 aprilie – 17 mai. Cum va fi vremea de Paște și de 1 mai

16.04.2021 | 10:16
Prognoza meteo pentru 19 aprilie  17 mai Cum va fi vremea de Paste si de 1 mai
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 19 aprilie – 17 mai. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis estimările pentru următoarele patru săptămâni, perioada care cuprinde două evenimente importante: Paște și 1 mai.

Din start trebuie precizată vestea bună: cantitățile de precipitații se vor situa în general sub pragul normal al acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. ECMWF estimează media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo pentru 19 aprilie – 17 mai. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

Din păcate, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 19.04.2021 – 26.04.2021

Prognoza meteo pentru perioada 12 aprilie - 10 mai. Cum va fi vremea de 1 mai și de Paște

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, transmite ANM.

Săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

Anul 2020 este unul al recordurilor doborâte, după ce meteorologii ne-au declarat că am avut cea mai secetoasă lună aprilie. Totodată, ANM a anunţat că în zilele următoare  vine vara în România, temperaturile ajungând la 30 de grade.
Hepta.ro

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile. Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

prognoza meteo anm septembrie
Foto: hepta.ro

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

prognoza meteo anm august
Foto: hepta.ro

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea sâmbătă, 17 aprilie?

Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor. În sud-sud-est valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice datei, dar în restul ţării vremea va fi încă mai rece decât normal. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 17 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

ADVERTISEMENT