News

Prognoza meteo pentru 23 august – 20 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Prognoza meteo pentru 23 august - 20 septembrie. FANATIK vă spune cum va fi vremea în prima lună de toamnă
20.08.2021 | 12:01
Prognoza meteo pentru 23 august  20 septembrie Cum va fi vremea in prima luna de toamna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pe tot parcusul inervalului și în mare parte din teritoriu

În schimb, cantitățile de precipitații vor fi excendetare în unele regiuni. Vedeți mai jos previziunile complete ale meteorologilor.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 23 august – 20 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Săptămâna 23 – 30 august 2021

În ultima săptămână din vara acestui an, în toate zonele din România, termomentrele vor arăta valori termice situate în jurul celor normale pentru această perioadă.

În jumătatea de nord a României, în special în extremitatea nordică, regimul pluviometric va fi excedentar. În restul țării, va fi apropiat de cel specific acestui interval de timp.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 30 august  – 06 septembrie 2021

Prima săptămână de toamnă aduce temperaturi medii ale aerului apropiate de cele specifice acestei perioade, în toate zonele din țară.

La nivelul întregului teritoriu, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice acestui interval.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 06 – 13 septembrie 2021

„Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile,” anunță Administrația Națională de Meterorologie.

În cea mai mare parte a României, dar în special la munte, regimul pluviometric va fi excedentar.

Săptămâna 13 – 20 septembrie 2021

Pe întreaga suprafață a României, mediile valorilot termice se vo încadra în limitele celor normale pentru acest interval de timp.

ADVERTISEMENT

În zonele din sudul, sud – estul țării și la munte, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare. În restul zonelor, acestea vor fi normale pentru această perioadă.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016,” a transmis Adminstrația Națională de Meteorologie.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs,” a adăugat.

ADVERTISEMENT