News

Prognoza meteo pentru 24 iunie – 8 iulie. Când scăpăm de caniculă și unde revin ploile

Prognoza meteo pentru 24 iunie - 8 iulie. ANM anunță cum va fi vremea în următoarea perioadă. Unde va persista valul de căldură
24.06.2024 | 18:06
Prognoza meteo pentru 24 iunie  8 iulie Cand scapam de canicula si unde revin ploile
Prognoza meteo pentru 24 iunie - 8 iulie. colaj Fanatik/ Foto Hepta/Facebook Furtuni România - Official Meteo Group
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 24 iunie – 8 iulie. După valul de căldură intens din ultima perioadă, meteorologii anunță ce se va întâmpla cu vremea în următoarele două săptămâni. Canicula va persista în unele regiuni, însă vestea bună este că vor fi și perioade în care temperaturile vor fi în ușoară scădere.

Prognoza meteo pentru 24 iunie – 8 iulie. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Potrivit estimărilor ANM, Banatul va scăpa de caniculă la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile urmând să ajungă la 29…30 de grade. Însă, la finalul lunii se va observa o nouă creștere a valorilor termice, până la 33.. 34 de grade.

ADVERTISEMENT

Luna iulie vine cu o nouă scădere termică, de aproximativ patru grade, în Banat. Spre finalul intervalului media maximelor va fi între 31 și 33 de grade. Totodată, perioadele de instabilitate atmosferică vor fi prezente mai ales în această săptămână. Minimele vor fi între 16 și 20 de grade.

Chiar dacă în primele două zile ale intervalului maximele vor fi de 32 de grade, în Crișana vremea se va răcori ușor, urmând să fie temperaturi de 28 de grade. Ulterior, se va resimți o nouă încălzire, cu temperaturi ce nu vor trece de 33 de grade.

ADVERTISEMENT

Și aici se va constata o scădere a temperaturilor cu 4…5 grade, în primele zile din iulie. Spre finalul intervalului, valorile termice vor fi între 29 și 32 de grade, iar minimele între 15 și 19 grade. „Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână”, transmite ANM.

Valul de căldură se va diminua în Transilvania și Maramureș

În Transilvania, valul de căldură se va diminua ca intensitate. Valorile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 31 de grade, iar minimele între 13 și 16 grade. Vor fi perioade de instabilitate atmosferică aproape zilnic.

ADVERTISEMENT

Temperaturi similare vor fi și în Maramureș, în perioada menționată. Vorbim de maxime ce se vor situa între 29 și 31 de grade, iar minimele vor fi între 15 și 17 grade. Și aici se vor înregistra precipitații aproape în fiecare zi.

În Moldova vor fi temperaturi generoase în ultima săptămână din iunie, ce vor ajunge până la 33 de grade. „În prima săptămână din iulie media maximelor va avea valori, în general, între 29 și 33 de grade, iar media minimelor între 16 și 19 grade.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în 24 iunie și după data de 1 iulie”, mai spune ANM.

Valorile vor scădea ușor, în Dobrogea, în primele zile ale intervalului. Ulterior, vremea va fi în încălzire ușoară și treptată, astfel că maximele vor atinge 30 ..33 de grade, iar minimele 19 … 21 de grade.

Unde se vor înregistra cele mai mari temperaturi, prognoza meteo

În schimb, Muntenia nu scapă de căldură, aici urmând să fie înregistrate cele mai mari temperaturi, între 32 și 35 de grade. Media minimelor va fi între 17 și 19 grade. Precipitațiile vor apărea, cel mai probabil, în prima parte a intervalului, pe arii restrânse, iar în cea de-a doua local.

În Oltenia se vor înregistra temperaturi în scădere, până în jurul datei de 27 iunie, de la 35 la 30 de grade. Ulterior, valul de căldură va fi iarăși prezent, media maximelor urmând să urce cu circa 4..5 grade. „Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare până în data de 28 iunie și după 1 iulie”, adaugă ANM.

La munte vor fi temperaturi maxime în general cuprinse între 19 și 23 de grade. Minimele vor fi între 11 și 14 grade, iar precipitațiile își vor face simțită prezența aproape zilnic.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea pentru TOȚI pensionarii din România. Ce s-a întâmplat cu un milion de...
Vestea pentru TOȚI pensionarii din România. Ce s-a întâmplat cu un milion de documente
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!