News
notix pixel id

Prognoza meteo pentru 26 aprilie – 9 mai. Vremea va fi schimbătoare. În ce regiuni va ploua

26.04.2021 | 23:54
Prognoza meteo pentru 26 aprilie - 9 mai. Vremea va fi schimbătoare. În ce regiuni va ploua
Prognoza meteo pentru 26 aprilie - 9 mai. Vremea va fi schimbătoare. În ce regiuni va ploua.Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 26 aprilie – 9 mai. În cursul zilei de luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Vremea se anunță schimbătoare în următoarele zile. Va ploua în special după data de 28 aprilie şi în primele zile ale lunii mai.

Se anunță diferențe semnificative. Vor fi perioade cu temperaturi foarte scăzute, dar și momente în care se vor înregistra temperaturi de 24 de grade Celsius. Să vedem prognoza pentru fiecare regiune.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 26 aprilie – 9 mai. Cum va fi vremea în Banat

Vremea se va răci în primele zile de prognoză, astfel că maximele vor avea în medie 14 grade, iar minimele 4 grade. În intervalul 28 aprilie – 1 mai, regimul termic va marca o creștere treptată până va ajunge la valori caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 20-24 de grade, iar ale minimelor de 8-10 grade. După aceea temperaturile vor scădea ușor și se vor menține relativ constante pe parcursul celei de a doua săptămâni, astfel că, mediate regional, valorile diurne vor fi de 19-21 de grade, iar cele nocturne de 8-10 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în aproape toate zilele, însă, cu precădere din 30 aprilie, vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice, respectiv averse însoțite de descărcări electrice, transmite Administrația Națională de Meteorologie

ADVERTISEMENT

Vremea în Crișana

Valorile termice, în scădere față de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme deosebit de rece în primele două zile de prognoză, cu medii ale maximelor de 12 grade și ale minimelor de 2 grade. Din 28 aprilie se va încălzi treptat, astfel că va fi în general normal sub aspect termic, cu temperaturi diurne, mediate la nivel de regiune, între 16 și 22 de grade, iar cele nocturne între 4 și 10 grade.

A doua săptămână nu va aduce variații termice semnificative, astfel că cele mai mari valori vor avea o medie de 19 grade, iar cele mai mici de 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 28 aprilie până în 2 mai și din nou între 3 și 7 mai. Vor fi mai ales averse și, cu precădere după-amiaza, se vor semnala descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 26 aprilie – 9 mai în Transilvania

Săptămâna va debuta cu vreme deosebit de rece pentru această dată, cu medii termice diurne de 12 grade și nocturne de 0…2 grade, dar va înregistra un proces de încălzire din 28 aprilie.

”Maximele vor atinge 20…22 de grade, iar minimele 7…10 grade în datele de 30 aprilie și 1 mai. Pentru perioada cuprinsă între 2 și 9 mai regimul termic va avea variații relativ mici, astfel că, mediat regional, va avea valori maxime de 18 grade și minime de 6 grade”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Ploi slabe și pe arii restrânse se pot semnala pe aproape tot intervalul, însă probabilitatea ca acestea să fie mai intense, pe arii mai extinse și însoțite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în 30 aprilie, precum și în 1, 4, 5 și 6 mai.

Cum va fi vremea la munte?

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în 26, 27 și 28 aprilie, când mediile maximelor vor fi de 4-6 grade, iar ale minimelor de minus 4 grade, dar se va încălzi treptat, până în 30 aprilie, când se estimează valori diurne în medie de 12 grade și nocturne de 4 grade. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade și
minime de 2 grade.

ADVERTISEMENT

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte, iar din 30 mai vor fi mai ales ploi, sub formă de aversă, ce trecător pot fi însoțite de fenomene electrice.

Prognoza meteo în Maramureș

”Valorile termice se vor situa cu mult sub normele caracteristice datei în primele două zile de prognoză, cu medii ale maximelor de 10 grade și ale minimelor de 0…2 grade, dar vor crește treptat, până în data de 30 aprilie când, media regională a maximelor este estimată la 20…21 de grade, iar a minimelor la 9 grade.

Ulterior, vremea se va răci ușor, iar a doua săptămână de prognoză nu va aduce variații semnificative sub acest aspect, astfel că, în medie, cele mai mari valori vor fi de 17…18 grade, iar cele mai mici de 6…7 grade”, potrivit ANM.

Prognoza meteo pentru 26 aprilie – 9 mai. Cum va fi vremea în Moldova?

Pană în data de 28 aprilie, vremea se va menține rece pentru această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 11-12 grade și ale minimelor în jurul valorii de 2 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere spre maxime, în medie, de 22-23 de grade și minime de 9-10 grade.

După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua jumătate a intervalului, media valorilor diurne va fi de 19-20 de grade, iar a celor nocturne, de 7-8 grade.

Condiții pentru averse de ploaie vor fi pe aproape tot parcursul intervalului de anticipație, iar în perioada 1 – 5 mai vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

Vremea în Muntenia

Pană în data de 28 aprilie, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa sub mediile multianuale specifice perioadei, cu medii de 13-14 grade. Apoi, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperaturile maxime vor fi în creștere până la valori, în medie, de 24-25 de grade.

Minimele termice, în prima jumătate a intervalului, vor fi în creștere treptată, de la medii de 5 grade, la 10-11 grade. După data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere, iar în cea de-a doua săptămână, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7-9 grade.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri