Prognoza meteo pentru 26 octombrie – 23 noiembrie. Surprize la final de toamnă

Adrian Baciu   
în HotNews
23/10/2020, 14:32
Prognoza meteo pentru 26 octombrie – 23 noiembrie. Surprize la final de toamnă
Prognoza meteo pentru 26 octombrie - 23 noiembrie. Surprize la final de toamnă. Sursa foto: hepta.ro

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea din România următoarelor patru săptămâni va fi una în general frumoasă în cea mai mare parte a țării.

Deși sezonul de iarnă de apropie, temperaturile vor fi peste limitele normale, în special în sud-estul țării. De asemenea, va ploua însă nu vor fi cantități importante în toate zonele, doar cu unele excepții.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor
temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza ANM pentru intervalul 26 octombrie – 23 noiembrie. Surprize meteo la final de toamnă

Conform ANM, finalul lunii octombrie aduce o vreme destul de neobișnuită. Astfel, în săptămâna 26 octombrie – 2 noiembrie temperaturile vor fi mai ridicate decât este normal, în special în regiunile estice și sud-estice. Nu va ploua foarte mult cu excepția zonelor extracarpatice și montane.

Apoi, în săptămâna 02.11.2020 – 09.11.2020, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, local, în regiunile estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

A doua decadă a lui noiembrie, mai exact intervalul 9 noiembrie-16 noiembrie va aduce o temperatură medie a aerului care se va situa în jurul celei normale pentru această săptămână, în toate regiunile, și va ploua în special în sud-est.

Final de noiembrie cu vreme bună

Pentru perioada 16 noiembrie – 23 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în sud-est.

În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent local, în sud-vest.

Închide ×