News

Prognoza meteo pentru 27 mai – 24 iunie. Temperaturi neobișnuit de ridicate în următoarea perioadă

Prognoza meteo pentru 27 mai - 24 iunie. Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în următoarele săptămâni.
24.05.2024 | 16:26
Prognoza meteo pentru 27 mai  24 iunie Temperaturi neobisnuit de ridicate in urmatoarea perioada
Prognoza meteo pentru 27 mai - 24 iunie. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 27 mai – 24 iunie. Românii așteaptă cu nerăbdare să vină vara, mai ales că urmează minivacanța de Rusalii. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat datele privind evoluția temperaturilor în următoarele săptămâni. Când vine căldura?

Prognoza meteo pentru 27 mai – 24 iunie. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Deși luna mai a fost caracterizată de o vreme instabilă, în unele zile înregistrându-se valori sub media normală a perioadei, situația se va schimba la finalul lunii. De altfel, în iunie vremea se anunță neobișnuit de caldă.

ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor ANM, în prima săptămână a intervalului, în perioada 27 mai – 3 iunie, în anumite zone ale țării va fi mai cald decât este normal pentru începutul lunii lui Cireșar. Cel mai cald va fi în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul României.

În restul țării, temperatura medie va fi în general apropiată pentru intervalul menționat. Nu va ploua prea mult, regimul pluviometric urmând să fie deficitar cu excepția regiunilor sud-estice. Aici este posibil să se înregistreze cantități de precipitații peste normele perioadei.

ADVERTISEMENT

Temperaturi ridicate în întreaga țară

Vremea se va încălzi și mai mult în următoarea săptămână. Astfel, în intervalul 3 iunie – 10 iunie trebuie să ne așteptăm la valori termice peste cele specifice perioadei în întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări”, au anunțat, vineri, reprezentanții ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

ADVERTISEMENT

Temperaturi generoase vor fi și în perioada 10 iunie – 17 iunie 2024, în special în estul și sud-estul țării. De asemenea, nu trebuie să ne așteptăm la vreme urâtă sau prea multe ploi, conform specialiștilor ANM.

„Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi frumoasă și în ultima săptămână a intervalului menționat, în perioada 17 – 26 iunie, cu valori termice mai mari decât cele normale în toate zonele României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în est, sud-est și centru.

 

ADVERTISEMENT