News

Prognoza meteo pentru 27 septembrie – 25 octombrie 2021. Cum va fi vremea în a doua lună a toamnei

Prognoza ANM pentru perioada 27 septembrie – 25 octombrie 2021. Anunțul meteorologilor despre luna octombrie
24.09.2021 | 12:29
Prognoza meteo pentru 27 septembrie  25 octombrie 2021 Cum va fi vremea in a doua luna a toamnei
ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis cum va fi vremea în țara noastră în următoarele patru săptămâni. Așadar, conform anunțului acestora, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal la final de septembrie.

Prognoza meteo pentru 27 septembrie 2021 – 04 octombrie 2021

În prima săptămână din acest interval, meteorologii transmit că temperaturile vor fi mai mici decât ar fi normal în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se va întâmpla în special în regiunile estice ale țării, în timp ce în partea de vest a teritoriului este posibil ca termometrele să arate valori mai mari decât ar fi normal.

În restul țării, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, meteorologii au transmis că acestea vor fi excedentare în partea de vest, în timp ce în jumătatea sudică ele vor fi deficitare.

ADVERTISEMENT

„Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în regiunile estice, dar și ușor mai ridicate în cele vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, a informat ANM.

Prognoza meteo pentru 04 octombrie 2021 – 11 octombrie 2021

A doua săptămână din acest interval, anume cea în care vom fi deja în luna octombrie, arată că temperaturile medii vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, pentru toate regiunile țării noastre.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cantitatea de precipitații, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au informat că regimul pluviometric va fi deficitar în partea de vest a țării, iar în rest ele vor fi normale pentru perioada analizată.

„Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, a precizat ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 11 octombrie 2021 – 18 octombrie 2021

Pentru cea de-a treia săptămână a acestui interval analizat, specialiștii ANM au informat în prognoza meteo că temperaturile vor fi apropiate de nivelul normal pentru toată țara.

În ceea ce privește ploile, cantitățile care se vor înregistra vor fi normale pentru perioada analizată și este posibil să fie înregistrată o tendință ușor deficitară la nivel local.

Prognoza meteo pentru 18 octombrie 2021 – 25 octombrie 2021

Pentru ultima săptămână din intervalul analizat de specialiști, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai mari decât ar fi specific pentru perioada aceasta, în cele mai multe zone ale țării, arată prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni.

Precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Temperaturile înregistrate vor fi între 6 și 12 grade Celsius, au mai transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT