News

Prognoza meteo pentru 29 aprilie – 27 mai. Vești bune privind vremea de 1 Mai și Paște, anunțul ANM

Prognoza meteo pentru 29 aprilie - 27 mai. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie
30.04.2024 | 09:41
Prognoza meteo pentru 29 aprilie  27 mai Vesti bune privind vremea de 1 Mai si Paste anuntul ANM
Prognoza meteo pentru 29 aprilie - 27 mai. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 29 aprilie – 27 mai. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat datele referitoare evoluția vremii în următoarea perioadă. Veștile sunt bune privind minivacanța de 1 Mai și Paște.

Prognoza meteo pentru 29 aprilie – 27 mai. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Românii care și-au făcut planuri de vacanță pentru 1 Mai și Paște află că vremea va ține cu ei. Potrivit ANM, în prima săptămână a intervalului, până la data de 6 mai, media temperaturilor va fi apropiată de cea specifică perioadei.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, în anumite zone ale țării trebuie să ne așteptăm la valori termice mai mari decât cele normale, în special în nord-vest. Ploile își vor face apariția mai ales în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice.

Vremea se va schimba radical imediat după Paște. Astfel că în perioada 6 mai – 13 mai 2024 va fi mai frig decât este normal. Temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice, în întreaga țară.

ADVERTISEMENT

„Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări”, au transmis reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

După data de 13 mai, temperaturile vor urca din nou, urmând să se situeze în jurul celor normale, până la data de 20 mai. Va ploua așa cum este normal, în acest interval, în aproape toată țara. Excepție vor face regiunile sudice, unde precipitațiile vor lipsi.

ADVERTISEMENT

Ce temperaturi vor fi spre finalul lunii mai

Vestea bună este că frigul din cea de-a doua săptămână a perioadei nu va reveni, cel puțin până la data de 27 mai. În ultima săptămână a intervalului, vremea se va menține frumoasă în întreaga țară.

Temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei, în aproape toate regiunile României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, conform meteorologilor ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

ADVERTISEMENT

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor”, arată datele specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie privind prognoza meteo pentru ultima săptămână a intervalului menționat.

ADVERTISEMENT