News

Prognoza meteo pentru 3 – 31 octombrie. Răcire anunțată de ANM: dispar temperaturile de vară

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru intervalul 3 - 31 octombrie. După zile cu maxime de vară, se anunță o răcire a vremii în debutul lunii viitoare.
30.09.2022 | 12:15
Prognoza meteo pentru 3  31 octombrie Racire anuntata de ANM dispar temperaturile de vara
Răcire anunțată de ANM. Prognoza meteo pentru 3 - 31 octombrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Valorile termice de vară din această perioadă vor mai fi prezente doar câteva zile în țara noastră. ANM anunță, de luni, o ușoară răcire a vremii.

Răcire anunțată de ANM. Prognoza meteo pentru 3 – 31 octombrie

În zonele sudice, weekendul de față vine cu valori care amintesc de luna iulie. În București, de exemplu, se anunță 29 de grade, vineri, și 30 de grade, sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Treptat, vremea se va schimba. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, în prognoza pe o lună, intrarea în drepturi a toamnei.

La modul general, vremea se anunță una normală în această lună. Temperaturile vor fi în acord cu data din calendar.

ADVERTISEMENT

La capitolul precipitații, acestea vor fi în cantități destul de reduse. Din a doua jumătate a lunii, temperaturile vor fi puțin peste cele normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza ANM pentru săptămâna 3 – 10 octombrie

Nu vor mai fi excese termice de luni. ANM anunță că valorile de temperatură se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

Va ploua foarte puțin în regiunile vestice, sudice, estice și de munte. În zonele nordice și centrale, regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în săptămâna 10 – 17 octombrie

Temperaturile se vor situa în limitele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări

ADVERTISEMENT

Apar din nou probleme cu precipitațiile, mai exact cu seceta. Cantitățile estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile țării.

Regim termic normal și în săptămâna 17 – 24 octombrie

De la mijlocul lunii, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Final cald de lună octombrie. Prognoza pentru săptămâna 24 – 31 octombrie

Surprize plăcute la finalul lunii. ANM estimează că valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului.

Revin ușor și ploile. ”Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, se mai arată în prognoză.

ADVERTISEMENT
Tags: