News

Prognoza meteo pentru 3 iunie – 1 iulie. Vremea va fi foarte caldă în întreaga țară

Prognoza meteo pentru 3 iunie - 1 iulie. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în prima lună de vară.
31.05.2024 | 10:57
Prognoza meteo pentru 3 iunie  1 iulie Vremea va fi foarte calda in intreaga tara
Prognoza meteo pentru 3 iunie - 1 iulie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 3 iunie – 1 iulie. Administrația Națională de Meteorologie a transmis, vineri, 31 mai, cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni în întreaga țară și în ce zone va mai ploua.

Prognoza meteo pentru 3 iunie – 1 iulie. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

După o săptămână în care furtunile și ploile au fost prezente în majoritatea zonelor României, primăvara se va încheia cu vreme frumoasă. Ba chiar, temperaturile vor crește semnificativ începând din acest weekend.

ADVERTISEMENT

De altfel, valorile termice vor continua să fie generoase pe parcursul întregii luni, arată prognoza meteo ANM pentru următoarele săptămâni. Ploile nu vor mai fi atât de prezente, în anumite regiuni cantitatea de averse urmând să fie deficitară.

În săptămâna 3 iunie – 10 iunie va fi mai cald decât în mod normal pentru începutul lui Cireșar. În special, în sudul și estul țării valorle termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice, potrivit specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Ploile vor lipsi în sudul, estul și centrul teritoriului. În restul țării este posibil ca regimul pluviometric să fie excedentar, conform estimărilor transmise de reprezentanții ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

În intervalul 10 – 17 iunie, temperaturile vor continua să fie ușor peste cele normale perioadei. Cel mai cald va fi în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi normale în această săptămână.

ADVERTISEMENT

Ce vor aduce ultimele două săptămâni ale lunii iunie

A treia săptămână a intervalului menționat va aduce vreme caldă, media valorilor termice urmând să fie peste specificul perioadei în toate zonele României. În plus, ploile vor lipsi în majoritatea regiunilor.

Luna iunie se va încheia cu temperaturi la fel de ridicate. Se vor înregistra valori termice ce vor trece de cele specifice. Urmează să vedem dacă și luna iulie va fi la fel de „generoasă” din punct de vedere termic.

ADVERTISEMENT

„Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile”, au transmis reprezentanții ANM, cu privire la finalul intervalului.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest”, a adăugat Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României