News

Prognoza meteo pentru 4 septembrie – 2 octombrie. Cum va fi vremea la început de toamnă

Prognoza meteo pentru 4 septembrie - 2 octombrie. Administrația Națională de Meteorologie anunță cum va fi vremea în prima lună de toamnă.
01.09.2023 | 13:54
Prognoza meteo pentru 4 septembrie  2 octombrie Cum va fi vremea la inceput de toamna
Prognoza meteo pentru 4 septembrie - 2 octombrie. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru 4 septembrie – 2 octombrie. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au publicat, vineri, datele privind evoluția temperaturilor în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru 4 septembrie – 2 octombrie. Ce ne așteaptă în prima lună de toamnă

Aflăm că prima lună de toamnă va aduce temperaturi generoase, mai ales în prima parte a intervalului, semn că vremea caldă nu vrea să plece prea curând. În general, valorile termice vor fi apropiate de cele normale perioadei în care ne aflăm, potrivit meteorologilor.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână a intervalului, în toate zonele țării vom avea vreme frumoasă. Temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Nici ploile nu vor lipsi, mai ales în jumătatea de est a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi excedentare. În schimb, în regiunile vestice și nord-vestice, vor lipsi.

Jumătatea lunii septembrie se va menține caldă în toată țara. Ploile se vor extinde în aproape toate regiunile, mai ales în cele montane și estice, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea spre finalul lunii septembrie

Și în săptămâna 18 septembrie-25 septembrie vom avea parte de temperaturi ridicate. Ba chiar, în regiunile sud-estice este posibil să fie mai cald decât va fi normal pentru perioada menționată.

„Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile”, au transmis meteorologii, făcând referire la prognoza pentru perioada 18 – 25 septembrie.

ADVERTISEMENT

Finalul lunii septembrie, dar și începutul lui octombrie aduc valori termice peste cele specifice perioadei. Prin urmare, în săptămâna 25 septembrie-2 octombrie, ne putem aștepta la temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal.

În schimb, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru perioada respectivă. Astfel, în ultima săptămână din luna septembrie, ploile vor apărea în toată țara, transmit meteorologii.

ADVERTISEMENT

„Prima lună de toamnă păstrează multe din caracteristicile sfârşitului de vară, vremea fiind, cel puţin în primele două decade, călduroasă”, spun reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

 

ADVERTISEMENT