News

Prognoza meteo pentru București. Ninsori abundente și strat consistent de zăpadă. Anunțul ANM

Meteorologii ANM au emis o prognoză specială pentru municipiul București. Capitala nu va fi ocolită de ninsori abundente. Se va depune și un strat consistent de zăpadă.
26.01.2023 | 12:59
Prognoza meteo pentru Bucuresti Ninsori abundente si strat consistent de zapada Anuntul ANM
Prognoza meteo pentru București. Ninsori abundente și strat consistent de zăpadă. Anunțul ANM. Sursa foto: hepta.ro / meteologix.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În următoarele două zile, mai multe județe din România sunt vizate de alerte cod galben de ninsori abundente și viscol.

Episod sever de iarnă în Capitală. Se anunță ninsori și strat consistent de zăpadă. Prognoza ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că municipiul București se află în această arie a vremii nefavorabile și a fenomenelor severe de iarnă.

ADVERTISEMENT

Încă de joi, 26 ianuarie, în Capitală se vor semnala precipitații. Acestea vor fi în general sub formă de de lapoviță și ploaie. Ele vor favoriza depunerile de polei.

Sunt prognozate cantități moderate cantitativ: 10…15 l/mp. Vântul se va intensifica treptat și se vor înregistra rafale de 45…50 km/h. Temperatura minimă va fi de 2…3 grade.

ADVERTISEMENT

Vremea se va înrăutăți din noaptea de vineri spre sâmbătă. Până atunci, pe parcursul zilei de vineri, vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ. În medie se vor acumula 20…25 l/mp.

Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță. Vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT

După orele serii vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă. Ele vor fi abundente, informează ANM. Astfel, până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8…15 cm.

Abia de duminică, vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0…2 grade, se mai arată în prognoza specială emisă de ANM.

ADVERTISEMENT

Jumătate de țară, sub alertă cod galben de ninsori și viscol de la ANM

Începând de joi seara, până sâmbătă la ora 22.00, mai multe județe din țară intră sub alertă cod galben de ninsori abundente, viscol și polei.

Într-o primă fază, afectate vor fi zonele montane, sudul și sud-vestul țării. Apoi, de vineri, fenomenele extreme se vor extinde și vor cuprinde areale largi din Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și mare parte din zona de munte.

Pe lângă precipitațiile abundente, vântul se va intensifica în unele regiuni. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

ADVERTISEMENT