News

Prognoza meteo pentru debutul săptămânii. Vreme rece în toată România, cu temperaturi negative dimineața

Meteorologii au emis prognoza pentru acest început de săptămână. Vremea rece pune stăpânire pe toată România, iar temperaturile negative apar dimineața în majoritatea zonelor.
25.10.2021 | 08:21
Prognoza meteo pentru debutul saptamanii Vreme rece in toata Romania cu temperaturi negative dimineata
ADVERTISEMENT

Finalul lunii lunii octombrie ne amintește că apropierea de iarnă bate la ușă. Acest lucru se va vedea în acest început de săptămână în majoritatea regiunilor.

Temperaturile vor scădea accentuat la nivel național, iar diminețile vor aduce valori mult sub pragul înghețului în zone din estul, nordul și centrul țării.

ADVERTISEMENT

Singura parte bună a acestei săptămâni este că ploile dispar din peisaj. Locul lor va fi luat, local, de intensificări ale vântului.

Prognoza meteo pentru începutul săptămânii. Vreme rece în toată România, cu temperaturi negative

În noaptea de duminică spre luni, vremea a fost deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorări local în est și în sud.

ADVERTISEMENT

Vântul a suflat slab și moderat. În privința temperaturilor minime, acestea s-au situat, în general, între -5 și 4 grade. Izolat, îndeosebi în centrul țării, a fost ceață.

Conform site-ului ANM, la ora  8.00, valorile de temperatură din țară erau extrem de scăzute. În Miercurea Ciuc eram aproape de pragul gerului, -9 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Foarte frig a mai fost la Întorsura Buzăului -7 grade Celsius, Brașov -5 grade Celsius, Vaslui, Târgu Mureș, Petroșani și Rădăuți, -4 grade Celsius.

În Capitală, mercurul din termometre indica 1 grad la Băneasa și 4 la stația Filaret.

”În cursul zilei, temperaturile cresc, rămân ușor sub cele normale, cu maxime cuprinse între 9 și 16 grade, izolat ceață. Vestea bună este că nu așteptăm precipitații în această perioadă”, a declarat, la Realitatea PLUS, meteorologul Dinu Mărășoiu.

ADVERTISEMENT

Vremea se anunță rece și în zilele următoare

ANM anunță că până la jumătatea săptămânii vremea va fi frumoasă, dar rece. Temperaturile, deși lent, cresc sigur. În zonele intracarpatice, valorile vor fi negative noaptea și dimineața.

În ceea ce privește vântul, acesta își va face simțită prezența marți și miercuri, în Moldova, iar în sudul Banatului încă din această noapte.

Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni.

Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice și variabil în rest, cu înnorări temporare în cursul zilei în Dobrogea și în dealurile Olteniei și Munteniei. Șansele de precipitații sunt însă extrem de reduse.

ADVERTISEMENT