News

Prognoza meteo pentru duminică, 19 mai 2019. Cum va fi vremea în București, Constanța, Cluj, Iași și Timișoara

18.05.2019 | 17:10
Prognoza meteo pentru duminica 19 mai 2019 Cum va fi vremea in Bucuresti Constanta Cluj Iasi si Timisoara

ANM  a actualizat prognoza meteo pentru duminică, 19 mai 2019 pentru toate regiunile. Vremea continuă să fie instabilă în mare parte din țară, însă apare și o veste bună. Ploile încep să se restrângă în sudul teritoriului, dar norii nu vor dispărea de tot. Temperaturile sunt în creștere mai ales în regiunile sudice, sud-estice și estice.

Prognoza meteo pentru duminică, 19 mai 2019: Principalele orașe ale țării

Ploile se vor menține în nordul și centrul Moldovei, unde se vor însemna averse considerabile însoțite de căderi de grindină și descărcări electrice. Masele de aer cald și rece se vor ciocni și vor produce în nordul, centrul Transilvaniei, Moldova și nord-vestul țării furtuni zgomotoase aproape toată ziua. Cantitățile de precipitații vor depăși 25 de litri pe metru pătrat.

Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Oltenia și Muntenia, unde sunt așteptate valori de vară. În Lunca Dunării meteorologii se așteaptă chiar și la vârfuri ale zilei cu 30 de grade Celsius, temperaturi care inițial au fost prognozate abia pentru jumătatea lunii iunie. Așadar, cel mai cald va fi în Câmpia Bărăganului.

Vremea în București

În București va fi cald

În București, duminică, 19 mai, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai tot timpul senin, iar șansele de precipitații vor fi de doar 10%. Va fi o zi numai bună pentru relaxare, pentru plimbările prin parc, o zi perfectă de primăvară. Se vor înregistra aproximativ 27-28 de grade la umbră, iar vântul va sufla slab, doar spre seară.

Vremea în Timișoara

Timișorenii nu sunt ocoliți de ploi, mâine

Bănățenii se bucură și ei de temperaturi specifice începutului de vară, deși mai sunt aproape două săptămâni până la debutul următorului anotimp. Cu toate că se vor înregistra 26-27 de grade Celsius, vestul va fi acoperit de nori de ploaie, iar șansele producerii furtunilor în ultima zi a săptămânii sunt de 60%.

Vremea în Iași

La Iași, ploile continuă să facă ravagii

Iașiul este sub avertizare de ploi însemnate cantitativ toată ziua. Vor fi 25, maximum 26 de grade, însă din cauza aerului rece care va intra în coliziune cu aerul cald, se vor produce fenomene meteo destul de puternice. Vor fi ploi cu tunete și fulgere, dar și posibile căderi de grindină. Cantitățile de precipitații vor fi destul de mari aici.

Vremea în Constanța

Vreme plăcută se anunță și pentru constănțeni

La mare, vremea va fi frumoasă. Ploile vor ocoli Dobrogea duminică. În prima parte a zilei, cerul va fi înnorat, însă cei care se află în orașul de la Marea Neagră pot sta liniștiți. Vor fi aproximativ 23-24 de grade Celsius în ultima zi a săptămânii, iar vântul va sufla slab.

Vremea în Cluj Napoca

La Cluj Napoca, termometrele vor indica chiar și 26, 27 grade Celsius

Clujenii au parte de o vreme frumoasă pe 19 mai. Vor fi 26-27 de grade Celsius  în orașul transilvănean. Vor fi înnorări scurte pe parcursul zilei, însă șansele de ploaie sunt destul de reduse, anunță meteorologii.

Vremea în Brașov

Vremea la Brașov: 26 de grade și un cer mai mult senin

În Brașov, vremea este în general frumoasă duminică, 19 mai. Nu apar surprize meteorologice. Vor fi aproximativ 26 de grade. Șansele de ploaie vor fi reduse în această zi la 20%. Vântul va sufla slab, cu o viteză de aproximariv 10 kilometri la oră.