News

Prognoza meteo pentru Florii 2022: Val de aer polar peste România. Temperaturile scad drastic

Prognoza meteo pentru Florii 2022. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o nouă răcire accentuată a vremii. Aceasta este cauzată de un val de ar polar.
13.04.2022 | 21:28
Prognoza meteo pentru Florii 2022 Val de aer polar peste Romania Temperaturile scad drastic
ADVERTISEMENT

Primăvara anului 2022 continuă să aducă surprize meteorologice neplăcute. În loc de vreme caldă, de Florii ne vom lovi de un nou val de aer foarte rece.

ANM anunță vreme rece de Florii 2022. Prognoza anunță ninsori și lapoviță în unele zone

Cu o săptămână înainte de Paște, de Florii, un val de aer polar va veni peste România. Specialiștii ANM anunță temperaturi minime negative și brumă.

ADVERTISEMENT

Deși ne aflăm la mijlocul primăverii, vom avea vreme ca de decembrie în unele zone. Meteorologii anunță fenomene de iarnă precum lapoviță, ninsori și viscol. Temperaturile ar urma să scadă chiar și cu 20 de grade în 24 de ore.

Până sâmbătă va fi cald, chiar deosebit de cald. Apoi, duminică, de Florii, termometrele nu vor indica mai mult de 8…10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sud-estică a țării unde vor fi precipitații, sub formă de ploaie în Muntenia, Oltenia şi Dobrogea, iar în Transilvania şi Moldova trecător si sub formă de lapoviță şi ninsoare.

”Rămânem în același scenariu, cu alternanțe de zile călduroase, urmate de perioade scurte în care vremea să înregistreze valori sub normalul termic al perioadelor respective pentru că, față de începutul de săptămână, astăzi, mâine și poimâine, până sâmbătă, vom consemna la scara întregii țări valori de până la 25 de grade Celsius în continuare.

ADVERTISEMENT

Cele 25 de grade Celsius reprezintă pragul unei zile de vară în țara noastră. Vom avea chiar 27 de grade pe parcursul zilei de vineri, după care sâmbătă masa de aer rece va aborda jumătatea nordică a țării, centrul și estul, pentru că valorile temperaturilor vor scădea până la cel mult 10-11 grade, în timp ce în jumătatea sudică vom mai consemna 25 de grade Celsius.

Duminică vremea va deveni rece, chiar deosebit de rece, și în regiunile extracarpatice cu cel mult, valori la scara întregii țări, între 3 și 13 grade. Doar 8-9 grade în Capitală. Precipitații sub formă de ploaie în Muntenia, Olteania și Dobrogea, iar în Transilvania și Moldova, trecător, posibil lapovițe și ninsori, iar la munte vor predomina ninsorile”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce spune directorul ANM despre vremea de Paște

Directorul ANM mai anunță că, de Paște, temperaturile vor fi din nou mai scăzute.

”Și începutul săptămânii va fi caracterizat tot de o vreme mai rece, pentru ca în mijlocul săptămânii, zilele de 20, 21, 22 aprilie, să consemneze din nou valori maxime de până la 20 – 23 grade Celsius.

Este posibil ca sâmbătă și duminică, de sărbătoarea sfintelor Paști, să traversăm din nou o perioadă ușor mai rece. Dar, până atunci vom mai actualiza informațiile”, a adăugat Mateescu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT