News

Prognoza meteo pentru intervalul 15 februarie – 15 martie. Cum arată vremea la începutul primăverii

12.02.2021 | 17:33
Prognoza meteo pentru intervalul 15 februarie  15 martie Cum arata vremea la inceputul primaverii
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 15 februarie – 15 martie. FANATIK vă spune cum arată vremea în țara noastră la începutul primăverii. 

Primele două săptămâni din luna martie aduc temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în primele șapte zile ale lunii, când vremea rece o să fie resimțită la nivelul întregii țări. Perioada 8-15 martie aduce o vreme apropiată de cea obișnuită, poate ușor mai rece în zonele de est.

ADVERTISEMENT

Nici ultimele două săptămâni din iarnă nu sunt prea blânde. Vremea o să fie mai rece decât normalul perioadei, pe toată suprafața României.

Prognoza meteo pentru intervalul 15 februarie – 15 martie. Cum arată vremea la începutul primăverii

Săptămâna 15 februarie 2021 – 22 februarie 2021 aduce valori termice mai scăzute decât cele normale în această perioadă, pe toată suprafața țării. O abatere termică mai accentuată se va resimți în zona de nord-est. Precipitațiile vor fi deficitare în toate regiunile din România. Acest lucru se va observa mai ales în zonele din nordul și vestul țării noastre.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 22 februarie 2021–  1 martie 2021 gradele din termometre vor fi mai puține decât cele obișnuite în acest interval de timp, pe toată suprafața României. O răcire mai accentuată se va face simțită în regiunile sud-estice și nord-estice. „Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice”, anunță ANM.

Săptămâna 1 martie 2021 – 8 martie 2021 vine cu temperaturi mai mici decât cele normale pentru acest interval de timp, la pe toată suprafața țării. Frigul se va simți mai intens în zonele de nord-est.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate vor fi apopiate de cele normale pentru această perioadă. În zonele extracarpatice este posibil ca regimul pluviometric să fie ușor deficitar.

În săptămâna 8 martie 2021 – 15 martie 2021 temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Este posibil ca gradele din termometre să fie mai puține în zonele estice.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele obișnuite pentru acest interval de timp. Este posibil ca în zonele montane, de sud-vest și centru să existe un deficit local.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe MedieDurată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016”, mai anunță ANM.

ADVERTISEMENT