News

Prognoza meteo pentru intervalul 2 – 15 august. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru intervalul 2 - 15 august. FANATIK vă spune cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
02.08.2021 | 10:52
Prognoza meteo pentru intervalul 2  15 august Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru primele două săptămâni ale lunii august, pentru toate regiunile din România.

În general, vremea se va menține caldă. Vedeți mai jos ce schimbări se vor semnala.

Prognoza meteo pentru intervalul 2 – 15 august. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Banat

Valorile termice vor fi mai ponderate. Maximele se vor încadra între 30 – 32 de grade. În perioada 5 – 7 august por fi chiar mai scăzute, situate între 25 – 28 de grade. Pe timpul nopții, termometrele vor înregistra între 16 și 19 grade.

ADVERTISEMENT

În zilele de 8 și 9 august vremea va fi mai călduroasă, iar după-amiaza se pot înregistra între 32 – 34 grade. În restul intervalului regimul termic va fi unul apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În zilele de 5 – 6 august va ploua pe arii extinse şi local în cantităţi mai însemnate. În restul intervalului se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, după data de 11 august cu o probabilitate mai mare.

ADVERTISEMENT

Crișana

Temperatura va fi ponderată, spre deosebire de săptămânile anterioare. Maximele se vor situa în jurul valorilor de 26 – 30 de grade. În zilele de 5 și 6 august vremea va fi mai răcoroară, iar în 9 și 10 august temperaturile vor crește până la peste 30 de grade. Ulterior, vremea va fi normală pentru acest interval de timp.

„Ploile vor fi frecvente şi în general însemnate cantitativ în zilele de 5 şi 6 august. În restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare după data de 10 august,” a anunțat ANM.

ADVERTISEMENT

Transilvania

Începând cu data de 3 august, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute faţă de perioada precedentă. Maximele vor fi cuprinse între 26 și 31 de grade. În zilele de 6 şi 7 august vremea local va fi chiar răcoroasă, iar media valorilor diurne se va situa între  23 și 26 de grade. În această perioadă, pe timpul nopților, temperaturile se vor încadra între 12 şi 16 grade.

În perioada 8 – 10 august vremea va fi mai călduroasă, iar, local, valorile diurne vor depăși 30 de grade. În restul intervalului prognozat regimul termic se va încadra în limite normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

„În zilele de 5 şi 6 august ploile vor fi frecvente şi posibil însemnate cantitativ, iar în restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 2 şi 3 august şi după data de 11 august,” au anunțat meteorologii.

Maramureș

Termometrele vor înregistra temperaturi maxime situate între 26 și 30 de grade, mai ponderate decât în săptămânile anterioare. În 6 și 7 august se va simți o răcire a vremii, iar, în a doua parte a zilei, vor fi între 22 și 25 de grade. În acest interval, temperaturile minime se vor situa între 12 și 15 grade.

În intervalul 8 – 10 august se estimează o încălzire a vremii, iar valorile maxime vor depăși 30 de grade în vestul regiunii. Finalul intervalului prognozat aduce temperaturi specifice acestei perioade.

Ploi frecvente și însemnate cantitativ se vor semnala în 5 și 6 august. În restul intervalului, local, se va face simțită instabilitatea atmosferică, mai ales în 2 augus și după data de 10 august.

Moldova

„Din data de 3 august, temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute faţă de perioada anterioară, cu maxime, în medie, de 25 – 30 de grade, iar în jurul datei de 7 august în nordul regiunii vremea va deveni relativ răcoroasă. Valori de 32 – 33 de grade, caracterizând o vreme călduroasă, se vor înregistra în unele după-amiezi doar în sudul regiunii. În tot acest interval, temperaturile minime se vor situa în marea lor majoritate între 14 şi 19 grade, posibil mai mici în dimineţile de 8 şi 9 august,” a transmis ANM.

În perioada 4 – 6 august va ploua pe arii mai extinse şi cu caracter local în 3 şi 7 august. Regimul pluviometric este apropiat de cel normal pentru prima săptămână din luna august. Instabilitatea atmosferică are o probabilitate mai crescută de manifestare după data de 12 august.

Dobrogea

Vremea se menține călduroasă. Izolat, în zilele de 3, 5 și 10 august, maximele diurne vor ajunge la 33 și 34 de grade. La mare vremea va fi plăcută, cu maxime de 28 și 29 de grade în cea mai mare parte a acestei perioade. Valorile minile se vor situa între 18 și 21 de grade.

„Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului celor două săptămâni. Ploi pe spaţii mai extinse vor fi doar în perioada 5 – 6 august, iar în restul timpului pe arii restrânse vor fi manifestări asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 4 august şi perioada 11 – 13 august”.

Muntenia

Începând cu data de 3 august, se va observa o răcire a vremii, comparativ cu săptămânile precedente. Totuși, în general, vremea se va menține caldă, cu valori maxime cuprinse între 30 și 33 de grade.

În sudul şi sud-vestul regiunii se va menține canicula, iar maximele vor ajunge, în perioada 3 – 5 august şi posibil şi în zilele de 9 şi 10 august, la valori în jurul a 35 de grade. Minimele se vor situa între 16 și 19 grade. Valori mai agreabile ale temperaturii aerului se vor înregistra în zilele de 6 și 7 august, maximele fiind între 26 și 29 de grade, iar minimele vor fi de 13 și 17 grade.

„Pe perioada celor două săptămâni, regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi pe arii mai extinse urmând a fi doar în perioada 5 – 6 august. Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (izolat posibil şi averse torenţiale) se vor semnala în restul intervalului doar pe arii restrânse şi cu precădere după data de 11 august,” au anunțat meteorologii.

Oltenia

„Scăderea de temperatură ce se va produce din data de 3 august va determina valori termice semnificativ mai mici decât în perioada anterioară, vremea călduroasă (cu maxime de 30 – 34 de grade) menţinându-se totuşi în mare parte a regiunii în majoritatea zilelor, însă canicula va afecta doar sudul, unde se vor atinge – în zilele de 4, 9 şi 10 august – valori de 35 – 36 de grade. Mediat regional, minimele nocturne vor fi de 17 – 21 de grade. În zilele de 6 şi 7 august sunt estimate valori ale temperaturii aerului agreabile, cele diurne în marea lor majoritate între 26 şi 30 de grade, iar cele nocturne între 14 şi 18 grade,” a informat ANM.

Regimul pluviometric al celor două săptămâni va fi în general deficitar. În zilele de 5 și 6 august se vor semnala ploi pe arii mai extinse, dar moderate cantitativ. În restul intervalului, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi numai pe arii restrânse şi în special în perioada 11 – 13 august.

La munte

Începând cu data de 3 august se va semnala o răcire a temperaturii în toată zona montană din țara noastră. Totuși, vremea se va menține normală pentru această perioadă. Maximele se vor situa între 20 și 26 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 11 și 17 grade, valori mai scăzute vor fi înregistrate la altitudini de peste 1.600m. În zilele de 6 și 7 august vremea va fi mai răcoroasă.

„Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri mai însemnate cantitativ în perioada 5 – 7 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar,” au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT