News

Prognoza meteo pentru intervalul 2 – 30 august. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Prognoza meteo pentru intervalul 2 - 30 august. FANATIK vă spune cum va fi vremea în ultima lună de vară
03.08.2021 | 13:45
Prognoza meteo pentru intervalul 2  30 august Cum va fi vremea in ultima luna de vara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit specialiștilor, vremea va fi diferită de la regiune la regiune.

Același lucru se va întâmpla și cu regimul pluviometric. În anumite zone va fi excedentar, în timp ce altele vor avea parte de precipitații normale pentru acest interval de timp.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru intervalul 2 – 30 august. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Săptămâna 02 – 09 august 2021

În regiunile din sudul României valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval de timp. În restul teritoriului termomentrele vor indica valori apropiate de cele specifice acestei perioade. În nord-vestul extrem este posibil ca temperatura aerului să fie mai scăzută.

În zonele din sud-vestul țării și în cele montane regimul pluviometric va fi local deficitar. În restul regiunilor va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, cu excepția nordului și nord-estului, unde, local, va fi excedentar.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 09 – 16 august 2021

În partea de nord a României, în special în regiunile din nord – vest și nord – est, termometrele vor arăta valori ușor mai scăzute decât cele specifice perioadei. În restul zonelor temperaturile vor fi apropiate de cele normale acestui interval.

În regiunile din nord – estul țării cantitățile de precipitații vor fi excedentare. În restul teritoriului acestea vor fi normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 16 – 23 august 2021

Pe toată suprafața României, valorile înregistrate de termometre vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval de timp. În regiunile sud-vestice este posibil să fie puțin mai ridicate.

În zonele montane și cele nord – vestice cantitățile de precipitații vor fi local excedentare. În restul țării regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 23 – 30 august 2021

În jumătatea de nord – est a țării temperaturile înregistrate vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. În restul României valorile termice vor fi apropiate de cele specifice intervalului.

Pe toată suprafața țării regimul pluviometric estimat va fi excedentar în această săptămână, în special în regiunile montane.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016,” a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT