News

Prognoza meteo pentru intervalul 20 septembrie – 3 octombie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru intervalul 20 septembrie - 3 octombie. FANATIK vă spune cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
21.09.2021 | 00:08
Prognoza meteo pentru intervalul 20 septembrie  3 octombie Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vedeți mai jos cum va arăta vremea în fiecare regiune a țării.

Prognoza meteo pentru intervalul 20 septembrie – 3 octombie. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Banat

Până la data de 23 septembrie, vremea se va răci și va fi răcoroasă pentru acest interval de timp, media maximelor situându-se între 14 și 18 grade. Ulterior, va urma o încălzire treptată, punctul maxim fiind în jurul datei de 28 septembrie. Atunci, media maximelor termice va fi între 23 și 25 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 10 și 12 grade. La începutul lunii octombrie, se va resimți o răcorire ușoară.

ADVERTISEMENT

Șansele de ploaie vor fi relativ puține. O probabilitate mai mare va fi la începutul intervalului și după data de 28 septembrie.

Crișana

În primele trei zile ale prognozei, vremea va fi rece. Media maximelor se va încadra între 13 și 17 grade, iar minimele se vor situa între 4 și 7 grade. Ulterior, se va face simțită o încălzire semnificativă, care va culmina în jurul datei de 28 septembrie. La momentul respectiv, media maximelor termice se va situa jurul valorii de 24 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 9 și 11 grade. Debutul lunii octombrie vine cu o ușoară răcorire.

ADVERTISEMENT

Intervale cu ploaie vor fi prezente, cel mai probabil, în primele două zile din prognoză, dar și după data de 28 septembrie.

Transilvania

„Tendința de răcire a vremii se va menține până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade, iar media minimelor de 2…4 grade. Va urma o perioadă de încălzire, cu aproximativ 10 grade la valorile maxime și 5 grade la cele minime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori ușor,” au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

Vor exista și câteva intervale de timp cu ploaie. În zilele de 20, 22, 24 septembrie, precum și după data de 27 septembrie, va fi o probabilitate mai mare de apariției a precipitațiilor.

Maramureș

Pînă în dimineata zilei de 24 septembrie, vremea va fi răcoroasă. Maximele vor fi cuprinse între 12 și 15 grade, iar minimele între 3 și 6 grade.

ADVERTISEMENT

Maximele vor crește cu aproximativ 8 grade până la jumătatea celei de a doua săptămâni. Și temperaturile minime vor fi cu 5 sau 6 grade mai ridicate. Spre finalul intervalului prognozat se va resimți o ușoară răcire

Vor exista intervale cu ploaie, cel mai mare probabililate va fi în zilele de 22 și 24 septembrie și în ultimele două zile ale acestei luni.

Moldova

Până în data de 22 septembrie, temperaturile vor fi în scădere. Maximele se vor situa în jurul valorii de 13 grade. Ulterior, vremea se va încălzi, iar la sfârșitul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua săptămâni termometrele vor arăta 20 și 21 de grade.

Media minimelor termice va coborî de la 8 grade în prima dimineață, până spre 5 grade în dimineața zilei de 24 septembrie. Apoi va crește, astfel că în intervalul 25-29 septembrie va avea valori între 9 și 11 grade. În ultimele zile de prognoză se va observa o tendință e de ușoară răcorire.

Ploile își vor face și ele apariția, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie și după data de 27 septembrie.

Dobrogea

„Vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie, când media maximelor termice va fi de 15…16 grade, iar a minimelor de 8…9 grade. În următoarele 3 zile se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade, iar minimele între 12 și 14 grade. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat.
Zilele cu ploaie vor fi puține, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 și 22 septembrie și posibil după data de 27 septembrie,” a transmis ANM

Muntenia

Până la data de 22 septembrie, vremea se va răci, iar media maximelor termice se va încadra în jurul valorii de 15 grade. Ulterior, va urma o încălzire, iar în zilele de 26 și de 27 septembrie maximele termice vor atinge în medie 23 și 35 de grade.

Apor, va fi o altă răcire. Temperaturile minime termice vor urma un scenariu asemănător, iar cele mai mici medii se vor atinge în diminețile zilelor de 23 și 24 septembrie, când vor fi de 6 și 7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Ploile nu-și vor face apariția decât la începutul intervalului prognozat și spre finalul acestuia.

Oltenia

„Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade în prima zi, până la 16 grade în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23 și 25 de grade. În ultimele zile de prognoză se va răcori. Media minimelor termice va scădea de la 11 grade în prima dimineață până la 6 grade în datele de 23 și 24 septembrie, apoi vor crește, iar între 27 și 29 septembrie se vor situa între 11 și 13 grade. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade,” au informat meteorologii.

Ploile vor fi puține în cea mai mare parte a intervalului prognozat. Probabilitatea apariției acestora este mai ridicată în primele și ultimele zile.

La munte

Până la data de 24 septembrie, vremea va fi rece. Termometrele vor înregistra valori termice cuprinse între 4 și 10 grade. Minimele se vor situa între -2 și 3 grade. Ulterior, se va face resimțită o încălzire de aproximativ 4 sau 5 grade, până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative.

Pe alocuri vor fi precipitații aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1500, trecător vor fi posibile și ninsori slabe.

ADVERTISEMENT