News

Prognoza meteo pentru intervalul 24 – 27 iunie 2021. Termometrele vor înregistra și 41 de grade

Prognoza meteo pentru intervalul 24 - 27 iunie 2021. Termometrele vor înregistra și 41 de grade.
23.06.2021 | 22:07
Prognoza meteo pentru intervalul 24  27 iunie 2021 Termometrele vor inregistra si 41 de grade
ADVERTISEMENT

Urmează zile extrem de călduroase în țara noastră. Totuși, ploile își vor face și ele apariția, mai ales în partea a doua a zilelor.

Prognoza meteo pentru intervalul 24 – 27 iunie 2021. Termometrele vor înregistra și 41 de grade

Cum va fi vremea în această noapte

În special în zonele de câmpie și deal, se va menține un disconfort termic ridicat. Termometrele vor înregistra, local, peste 20 de grade. La nivelul întregului teritoriu, minimele acestei nopți vor fi cuprinse între 16 și 25 de grade, în depresiunile intramontane pot fi ușor mai scăzute.

ADVERTISEMENT

Cerul se va menține variabil. În regiunile estice și sud-estice vor fi înnorări temporar accentuate. Pe arii restrânse, în zonele de deal și de munte pot fi averse și descărcări electrice, în primele ore ale nopții. Ceața ar putea să apară și ea, izolat, spre dimineață.

Joi

Canicula va pune stăpânire pe jumătatea vestică a țării, iar disconfortul termic va fi foarte ridicat, ITU peste 80 de unitãţi. Temperaturile diurne se vor încadra între 35 și 41 de grade. În judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Sãlaj şi Maramureş se vor înregistra temperaturi maxime extreme, fiind comparabile cu recordurile absolute ale acestei perioade.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi călduroasă și în restul țării, caniculară pe arii restrânse. Disconfortul termic se va face simțit în special diupă-amiaza, iar maximele înregistrate vor fi cuprinse între 30 și 35 de grade. Pe litoral, valorile vor fi ușor mai scăzute, între 26 și 38 de grade.

În prima parte a zilei, cerul va fi variabil și senin. După-amiaza și în prima parte a nopții, instabilitatea atmosferică va deveni pronunțată, la munte, în zonele din sud-est și pe arii restânse în rest. Vor apărea înnorări accentuate, descărcări electrice frecvente, vijelii, grindină și averse torențiale. Valorile minime se vor situa peste 20 de grade în zonele de câmpie și deal. La nivelul țării, minimele vor fi cuprinse între 15 și 26 de grade, în depresiuni pot fi valori mai scăzute. Izolat, mai ales în sud-est se va semnala ceaţă, dimineața și noaptea.

ADVERTISEMENT

Vineri

Nu scăpăm de căldură nici vineri, iar disconfortul termic va fi și el foarte accentuat, ITU peste 80 de unitãţi. Canicula se va simți în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime cuprinse între 32 și 40 de grade. Pe litoral vor fi puțin mai scăzute.

În prima parte a zilei, cerul va fi variabil spre senin. Ulterior, după-amiaza și seara, în zonele montane, instabilitatea atmosferică va crește și vor apărea înnorările accentuate, descărcările electrice frecvente, vijeliile, aversele torențiale și grindina. Pe arii mai restrânse, astfel de fenomene vor apărea și în nordul, vestul și centrul României. Minimele se vor încadra între 15 și 24 de grade, cu valori mai mici în depresiuni.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă

Vremea se mai răcorește, în regiunile din vestul, centrul și nordul țării. Instabilitatea atmosferică se face simțită, iar maximele vor fi între 24 și 30 de grade. Înnorările vor apărea pe arii extinse, iar, local, vor fi însoțite de descărcări electrice. Se pot acumula până la 15 – 35 l/mp.

În sud şi sud-est, cu toate că temperaturile se vor mai pondera, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Maximele termice se vor încadra între 29 şi 34 de grade, iar indicele temperaturã-umezeală (ITU) va atinge şi va deăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. În a doua parte a zilei, se va manifesta instabilitatea atmosferică, local. Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torenţiale și vijelii. Grindina va apărea și ea, izolat, în majoritatea zonelor.

La munte, vântul va avea intensificări, iar local și temporal, își va face apariția și în restul zonelor. Minimele se vor situa între 13 grade, în depresiunile intramontane, și 21 – 22 de grade pe litoral.

Duminică

În Câmpia de Vest și Câmpia Română, vremea va fi, în general, frumoasă. Local, după-amiaza disconfortul termic se va face simțit, moderat. Cerul se va menține variabil în prima parte a zilei. Ulterior, la deal și la munte, local, și pe arii restrânse în sud – est și centru, vor apărea înnorări temporare, însoțite de descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în sud – vestul României și, local, în est. Maximele se vor situa între 24 și 32 de grade, iar minimele între 11 grade în depresiuni și 20 – 22 pe litoral.

ADVERTISEMENT