News

Prognoza meteo pentru joi, 2 septembrie. ANM anunță o vreme răcoroasă. Zonele unde plouă

Prognoza meteo pentru ziua de joi, 2 septembrie. ANM anunță vreme răcoroasă și ploi în unele regiuni din țară.
01.09.2021 | 23:55
Prognoza meteo pentru joi 2 septembrie ANM anunta o vreme racoroasa Zonele unde ploua
ADVERTISEMENT

Toamna începe să pună stăpânire pe tot mai multe regiuni din țară. Meteorologii de la ANM anunță că vremea va fi în continuare răcoroasă mai ales în nordul şi centrul ţării.

Doar în sudul României, maximele vor mai ajunge la 27 de grade, în timp ce în restul ţării acestea nu vor trece de 17 – 18 grade.

ADVERTISEMENT

Nu vor lipsi din peisaj nici precipitațiile. Acestea vor cădea în special în zonele montane, centrul, estul și sud-estul țării.

Prognoza ANM pentru joi, 2 septembrie. ANM anunță vreme răcoroasă și ploi în unele regiuni

În noaptea de miercuri spre joi, în regiunile nordice, nord-estice, centrale, precum şi la munte vor mai fi înnorări şi pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin.

ADVERTISEMENT

Vântul va continua să prezinte intensificări în zona montană, local cu viteze de 60…80 km/h, chiar susținute pe crestele Carpaților Meridionali şi de Curbură, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h şi pe spaţii mai mici şi la cote mai reduse în estul țării, iar în rest va sufla slab şi moderat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade şi vor caracteriza o vreme răcoroasă în cea mai mare parte a teritoriului. Izolat şi trecător se va forma ceață.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei de joi, 2 septembrie, vremea va fi răcoroasă, îndeosebi în regiunile nordice şi centrale, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 26…27 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 13 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când pe suprafeţe mici la munte şi în centru şi izolat în estul şi sud-estul ţării va ploua slab.

ADVERTISEMENT

În special pe parcursul zilei vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze în general de pânã la 65…70 km/h în Moldova şi Dobrogea, dar şi în zona montană, cu rafale ce vor depăşi pe crestele Carpaţilor Meridionali 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va creşte în sudul, centrul şi estul ţării, potrivit datelor prezentate de ObservatorNews.

Cum va fi vremea în București

În această noapte, vremea va fi răcoroasă în București. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 11…14 grade.

Aspectul răcoros se va păstra și joi, în special noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade, mai coborâtă în zona periurbană, spre 10 grade. Presiunea atmosferică va crește.

ADVERTISEMENT