ADVERTISEMENT
News

Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021. Cum va fi vremea

Autor: Adrian Baciu | 01.01.2021 | 11:49
Prognoza meteo pentru luna ianuarie 2021. Cum va fi vremea
Prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore. ANM anunță vreme schimbătoare. În ce regiuni va ploua. Sursa foto: hepta.ro

Prognoza meteo pentru luna ianuarie. Prima lună a anului 2021 va continua pe aceleași coordonate pe care s-a încheiat anul trecut: temperaturi mult peste medii și o alternanță a vremii însorite cu perioadele ploioase.

ADVERTISEMENT

Pe termen ceva mai lung, luna ianuarie se anunță, în general, una atipică, în care temperaturile înregistrate la nivel național se vor situa peste media normală a unei luni a lui ”gerar”.

Gerul Bobotezei va fi o amintire și în 2021. Cel puțin până spre jumătatea lunii, temperaturile vor fi cu până la 5,5 grade mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în ianuarie 2021. Meteorologii au anunțat prognoza

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru luna ianuarie temperaturi peste cele normale în această perioadă şi precipitații excedentare în anumite zone ale țării.

Prognoza în săptămâna 4 – 11 Ianuarie

Temperaturile până spre mijlocul lunii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric anunțat de ANM va fi excedentar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane şi sub-montane din jumătatea sudică a ţării.

Vremea în săptămâna 11 – 18 Ianuarie

La mijloc de lună, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în sud-est.

ADVERTISEMENT

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a ţării.

Cum va fi vremea în săptămâna 18 – 25 Ianuarie

A treia decadă din ianuarie readuce căldura anormală pentru această iarnă. Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil uşor mai ridicat în nord-vest.

Vreme normală în săptămâna 25 Ianuarie – 1 Februarie

În ultimele zile ale lunii lui gerar, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil uşor mai ridicate în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Cantităţile de precipitaţiii vor putea fi excedentare în toată ţara, dar mai ales în zonele montane din vestul ţării, anunță ANM pe site-ul oficial.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!