News

Prognoza meteo pentru luna iulie. Caniculă în următoarele 4 săptămâni

ANM a transmis prognoza meteo pentru luna iulie. Caniculă în următoarele 4 săptămâni. Căldura pune stăpânire peste întreaga țară. Ce se întâmplă cu furtunile
24.06.2022 | 10:47
Prognoza meteo pentru luna iulie Canicula in urmatoarele 4 saptamani
Prognoza meteo pentru luna iulie a anului 2022. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit specialiștilor, temperaturile se vor situa peste normalul perioadei. Mai mult decât atât, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea zonelor.

Prognoza meteo pentru întreaga lună iulie

Dacă ne raportăm la săptămâna 27.06.2022 – 04.07.2022 atunci trebuie să știți că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere pozitivă mai accentuată în regiunile vestice și nord-vestice.

ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele centrale, nordice și la munte. Excepție va face sudestul extrem al țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 04.07.2022 – 11.07.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 11.07.2022 – 18.07.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Săptămâna 18.07.2022 – 25.07.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale

ADVERTISEMENT

În următoarele două săptămâni, la munte, regimul termic diurn va avea variații mai ales în prima săptămână de prognoză, cu medii de 18 grade până la 22 de grade, apoi se va menține relativ staționar, la valori mediate de 20 de grade. Minimele nocturne vor fi în medie de 6 grade în 22 iunie, apoi se vor situa între 10 și 12 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor se va menține ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, însă acestea se vor manifesta cu precădere după-amiaza și cu caracter local.

ADVERTISEMENT