News

Prognoza meteo pentru luni, 20 mai 2019. Vremea în București, Iași, Constanța, Brașov și Cluj

19.05.2019 | 17:53
Prognoza meteo pentru luni 20 mai 2019 Vremea in Bucuresti Iasi Constanta Brasov si Cluj
Prognoza meteo pentru luni, 20 mai, se anunță una plăcută. Sursa foto: vremea.xyz

ANM a actualizat prognoza meteo pentru luni, 20 mai 2019. Vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a țării, în special în vestul, sudul, estul și nord-estul teritoriului. În zona centrală a României sunt așteptate ploi, în special în județele Cluj și Sibiu, iar la Brașov specialiștii anunță o zi cu înnorări și ceva șanse de ploaie.

Prognoza meteo pentru luni, 20 mai 2019: O zi cu temperaturi ridicate

Vremea va fi extrem de călduroasă, în schimb, în Muntenia, Oltenia, Moldova, Dobrogea și Banat. Se vor înregistra, la umbră, temperaturi specifice lunii iunie. Temperaturile se vor încadra între între 27 și 30 de grade Celsius în Lunca Dunării și Câmpia Bărăganului, dar și în zonele de câmpie din sud-vestul teritoriului.

Vremea în București

În București vor fi 27 de grade Celsius la umbră

Meteorologii anunță pentru București temperaturi specifice verii. Vor fi 27-28 de grade la umbre și aproximativ 30 de grade la soare. Vântul va sufla slab în prima zi din săptămână, în Capitală, iar șansele de precipitații sunt reduse până șa 0%.

Vremea în Timișoara

Timișorenii au oarte de o vreme normală pentru această perioadă

În Timișoara, se vor înregistra aproximativ 22-23 de grade Celsius, iar șansele de precipitații sunt reduse și aici considerabil, undeva la 20%. Umiditatea în aer va fi destul de ridicată, undeva la 60%, iar vântul va sufla cu o putere de 14 kilometri la oră.

Vremea în Cluj-Napoca

La Cluj sunt așteptate ploi

Clujenii au parte de un început de săptămână marcat de furtuni zgomotoase. Se vor semnala ploi cu descărcări electrice, din cauza maselor de aer cald și rece care se vor ciocni. Toată ziua va fi una mohorâtă în Ardeal, însă temperaturile din timpul zilei nu vor coborî sub 23 de grade.

Vremea în Brașov

Luni va fi înnorat la Brașov

Va fi o zi înnorată în Brașov. Vor fi aproximativ 24 de grade, cu șanse de ploi locale. În zonele cele mai înalte ale județului sunt așteptate ploi scurte, de vară. Umiditatea în aer va depăși pragul de 50%.

Vremea în Iași

Ploile nu vor ocoli nici Iașiul

Chiar dacă este o zi specifică verii din pumct de vedere termic, ieșenii nu sunt ocoliți de ploile cu tunete și fulgere. Acestea nu vor fi însemnate cantitativ, însă e bine ca moldovenii din nordul regiunii să ia umbrelele cu ei, mai ales în prima jumătate a zilei.

Vremea în Constanța

La mare vor fi aproximativ 21-22 de grade

Vreme plăcută și la mare luni, 20 mai 2019. Vor fi aproximativ 22 de grade Celsius la umbră, iar condițiile climaterice vor fi ideale pentru o plimbare pe faleză ori pe plajă. Vântul va sufla slab până la moderat seara, cu o viteză de 27 de kilometri la oră.