News

Prognoza meteo pentru marți, 4 mai 2021. Temperaturile încep să scadă

04.05.2021 | 08:36
Prognoza meteo pentru marti 4 mai 2021 Temperaturile incep sa scada
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru marți, 4 mai 2021. După zilele foarte călduroase din preajma sărbătorilor de Paște, vremea începe să revină la normalul acestei perioade. 

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 23 de grade în sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

ADVERTISEMENT

Astăzi, cerul va fi mai mult senin în mare parte a teritoriului. Vor exista unele înnorări ziua în sud-est şi la munte, dar numai izolat şi trecător va ploua slab, conform Realitatea.net.

Prognoza meteo. Vremea în București va fi frumoasă

În Capitală, vremea va fi frumoasă, cu cerul variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă este totuși în scădere faţă de ziua anterioară și se va situa în jurul a 20 de grade.

ADVERTISEMENT

La munte, vremea se va menţine răcoroasă. Cerul va avea unele înnorări şi izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la altitudini mari.

Cum va fi vremea la mare

La mare, temperaturile vor continua sa scadă, vremea devenind uşor racoroasă. Maximele se vor încadra între 14 şi 15 grade, iar minimele între 9 şi 11 grade.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Noaptea şi dimineaţa vor fi condiţii de ceaţa. Temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 13 şi 16 grade.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis recent că, după o perioada în care valorile termice vor alterna de la maxime de 18-19 grade în unele zile, la maxime de 20-24 de grade, vremea se va încălzi radical. Astfel, după 10-12 mai, în unele zone vom avea temperaturi care vor aminti mai degrabă de sezonul de vară, putând să se înregistreze și 28-29 de grade Celsius în unele zone.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește capitolul precipitații, acestea vor fi din ce în ce mai puține în primele două săptămâni ale lunii mai și vor prefera mai degrabă zonele din vestul, nordul și centrul țării.

ADVERTISEMENT