News

Prognoza meteo pentru miercuri, 1 mai Vremea în București, Iași, Constanța, Brașov sau Cluj: vin furtunile

30.04.2019 | 16:21
Prognoza meteo pentru miercuri 1 mai Vremea in Bucuresti Iasi Constanta Brasov sau Cluj vin furtunile

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de furtună. Vremea severă va pune stăpânire pe majoritatea zonelor din România, în special în zonele de nord, centru și zona de sud a României. Din păcate, vremea rea se extinde până în ziua de miercuri, 1 mai, al orele 21:00.

Prognoza meteo pentru miercuri, 1 mai!

Avetizarea precedentă a celor de la ANM anunțase cod galben de ploi și furtuni. „În după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică (27/28 aprilie), temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25…30 l/mp şi punctiform 35…40 l/mp”. În cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină”, arăta avertizarea.

Prognoza meteo pentru miercuri, 1 aprilie
Prognoza meteo pentru miercuri, 1 aprilie

Vremea în București

Vreme București
Vreme București

Maxima în București, pe 1 mai, este de 17 grade Celsius, alături de perioade de ploaie. Vânturi vin din direcția vest-sud-vest cu 30 de km/h și cu rafale de 46 de km/h. Noaptea aduce minima de 9 garde Celsius cu un cer parțial noros. Vânturi vin dinspre sud-vest cu 11 km/h și cu rafale de 35 de km/h.

Vremea în Iași

Vreme Iași
Vreme Iași

Pentru Iași, pentru data de 1 mai, maxima este de 16 grade Celsius, alături de câteva averse de ploaie și furtuni. Vânturi vin din partea de suc-vest cu 22 de km/h și cu rafale de 30 de km/h. Noaptea vine cu minima de doar 7 grade Celsius și un cer parțial noros. Vânturi vin din zonele de vest-nord-vest cu 18 km/h și cu rafale de 28 de km/h.

Vremea în Brașov

Vreme Brașov
Vreme Brașov

Maxima zilei de miercuri, 1 mai, este de 13 grade Celsius lu perioade de ploaie. Vânturi vin din zona de vest a României cu 11 km/h și cu rafale de 17 km/h. Noaptea aduce miniam de doar 5 grade Celsius și câteva averse. Vânturi vin din direcția de vest cu 7 km/h și cu rafale de 17 km/h.

Vremea în Constanța

Vreme Constanța
Vreme Constanța

Maxima zilei de miercuri, 1 mai, este de 18 grade Celsius, alături de o aversă de ploaie sau furtună. Vânturi vin din partea de vest-sud-vest cu 28 de km/h și cu rafale de 43 de km/h. Minima nopții va fi de 1 1grade Celsius și un cer parțial noros. Vânturi vin dinspre zona de vest a teritoriului României cu 15 km/h și cu rafale de 35 de km/h.

Vremea în Cluj-Napoca

Vreme Cluj-Napoca
Vreme Cluj-Napoca

Temperatura maximă pentru ziua de miercuri, 1 mai, este de 15 grade Celsius, alături de perioade de ploaie. Vânturi vin dinspre vest-nord-vest cu 24 de km/h și cu 32 de km/h. Noaptea are minima de 7 grade Celsius, alături de un cer parțial noros. Vânturi vin din zona de vest a teritoriului României cu 11 km/h și cu rafale de 26 de km/h.