News

Prognoza meteo pentru miercuri, 19 august. Cod portocaliu de furtuni, ploi torențiale, vijelii și grindină

19.08.2020 | 09:19
Prognoza meteo pentru miercuri 19 august Cod portocaliu de furtuni ploi torentiale vijelii si grindina
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo oferită de cei de Administrația Națională de Meteorologie nu este una îmbucurătoare. Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu care se va caracteriza prin ploi puternice și vijelii.

Avertizarea este valabilă în mai multe localități din județele Timiș și Caraș-Severin. A început marți seara și va rămâne activă până la ora 21:45, miercuri, 19 august.

ADVERTISEMENT

Se vor semnala ploi ce vor avea caracter torențial. Aversele vor cumula 35…45 l/mp. În zonele atenționate de ANM vor fi frecvente descărcări electrice, vijelie și chiar grindină de dimensiuni medii.

Prognoza meteo. Care sunt zonele afectate de codul portocaliu

ANM a transmis că între orele 10:00 – 21:00, 19 august,  va fi instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate în zonele: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

ADVERTISEMENT

Avertizare de cod galben. Unde va ploua abundent

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că interval de valabilitate 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00, vor fi fenomene vizate precum instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

      Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

ADVERTISEMENT