News

Prognoza meteo pentru Paşte. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

29.04.2021 | 17:30
Prognoza meteo pentru Paste Cum va fi vremea in noaptea de Inviere
Prognoza meteo pentru Paşte. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru Paşte și noaptea de Înviere. Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești relativ bune în perspectiva weekend-ului următor, dominat de 1 Mai și sărbătorile pascale.

Din datele furnizate de ANM, aflăm că vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, iar zilele reci care au dominat startul de săptămână vor dispărea din peisaj.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în parale cu căldura, și gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat la nivelul întregii ţări, iar în multe zone se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, fiind posibil să cadă și grindină.

Prognoza ANM pentru Paște și noaptea de Înviere

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște și în noaptea de Înviere. În primă fază, vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi ridicate și cu o încălzire semnificativă a vremii, conform specialiștilor ANM.

ADVERTISEMENT

Procesul de încălzire a vremii început încă de joi în regiunile vestice, nordice și centrale va continua și în weekend, însă şi gradul de instabilitate atmosferică se va menține temporar accentuat.

Astfel, chiar dacă în acest weekend de sărbătoare temperaturile ce urmează a se înregistra se vor situa cu mult peste cele climatologic specifice perioadei, trebuie spus faptul că vom avea perioade cu instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT
  • 18 – 28 de grade Celsius vor fi maximele termice de sâmbătă, 1 Mai

Aceasta se va manifesta prin accentuarea înnorărilor şi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

Astfel de manifestări îşi vor face apariția sâmbătă, în special după orele amiezii în jumătatea de nord a ţării şi la munte, doar pe arii restrânse în rest. În noaptea Înviere de sâmbătă spre duminică pot apărea ploi, local, şi în partea de sud.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește temperaturile din noaptea Sfântă, la scara întregii ţări acestea vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, iar pe Litoral se va semnala ceaţă, a anunțat meteorologul Oana Catrina, conform Agerpres.

Prognoza pentru prima zi de Paște

Duminică, în prima zi de Paște, manifestările de instabilitate se vor semnala în nord-vestul, nordul şi parțial în centrul ţării, precum şi la munte şi doar pe suprafețe mici, în rest. Ploile vor avea şi caracter torențial, astfel că în intervale scurte de timp, pe arii restrânse, se vor înregistra cantități de apă însemnate. Foarte probabil, izolat, vor fi şi căderi de grindină şi, posibil, vijelii.

În prima zi de Paşte aşteptăm în orele amiezii temperaturi maxime ce se vor încadra între 16 şi 20 de grade în zona Litoralului şi până în jurul a 30 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. În noaptea de duminică spre luni, minimele se vor încadra între 8 şi 17 grade la scara întregii ţări, a mai apus meteorologul ANM.

Cum va fi vremea de Paște în București

Vremea caldă va pune stăpânire și pe Capitală. Sâmbătă la orele amiezii se vor înregistra 26 – 27 de grade. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua treptat şi, cel mai probabil, după orele 10 – 11, în Capitală își vor face apariția averse şi descărcări electrice.

Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, în timpul ploilor. În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperatura minimă va fi de 12 – 15 grade, iar pentru ziua de Paște vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă în jurul a 29 de grade, în timp ce minima va fi între 14 și 17 grade.

În ziua de Paşte, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla în general moderat.

Luni, în a doua zi de Paște, în București, deși valorile termice vor fi în scădere faţă de zilele precedente, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, vântul va avea intensificări temporare, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

ADVERTISEMENT