News

Prognoza meteo pentru perioada 13 septembrie – 11 octombrie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru perioada 13 septembrie - 11 octombrie. FANATIK vă spune cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
10.09.2021 | 08:55
Prognoza meteo pentru perioada 13 septembrie  11 octombrie Cum va fi vremea in urmatoarele patru saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru intervalul 13 septembrie – 11 octombrie. Vedeți mai jos cum va arăta vremea în urmăroarea lună.

Vremea se va răci la final de septembrie și în a doua săptămână din octombrie. Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru perioada 13 septembrie – 11 octombrie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 13 – 20 septembrie 2021

Vremea călduroasă se menține în acest interval. În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Vom avea parte de precipitații în regiunile nordice, unde regimul pluviometric va fi local excedentar. În schimb, în regiunile din sud-vestul și sud-estul României cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În restul teritoriului, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 20 – 27 septembrie 2021

Spre sfârșitul lunii septembrie, vremea se răcește. În toată țara, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. În zonele de nord-este, abaterea termică negativă va fi mai pronunțată.

La nivelul întregului teritoriu, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 27 septembrie – 04 octombrie 2021

Luna octombrie începe cu temperaturi normale pentru această perioadă. La nivelul întregii țării, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice.

În plus, ploile nu-și vor face apariția. În cea mai mare parte a țării, regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 04 – 11 octombrie 2021

Finalul intervalului prognozat aduce vești rele. A doua săptămână din luna octombrie vine cu temperaturi ușor mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă. Acest lucru se va simți la nivelul întregului teritoriu.

În schimb, regimul pluviometric va fi unul normal: „cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în limitele climatologice ale intervalului, la nivelul întregii țări”.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016,” a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

„Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.” a adăugat instituția.

ADVERTISEMENT