News

Prognoza meteo pentru perioada 15-21 iulie! Temperaturi de toamnă în mijlocul verii! Când se încălzeşte vremea

15.07.2019 | 09:43
Prognoza meteo pentru perioada 1521 iulie Temperaturi de toamna in mijlocul verii Cand se incalzeste vremea

ANM a actualizat prognoza meteo pentru perioada 15-21 iulie și anunță temperaturi de toamnă în toiul verii. Climatologii anunță scăderi drastice ale temperaturii, iar vremea va fi specifică mijlocului lunii septembrie și nicidecum lunii lui Cuptor. Se vor semnala în continuare fenomene meteo extreme.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15-21 iulie 2019 în toată țara

Temperaturile scad simțitor în majoritatea regiunilor, iar vremea va fi specifică lunii septembrie. În cele mai multe regiuni ale țării ploile vor fi la ordinea zilei, iar noaptea, temperaturile vor coborî până la 10 sau chiar sub 10 grade, în special în județele din depresiunea Transilvaniei și în județele de deal și de munte.

Vremea în Banat

În Banat, vremea se va manifesta cu ploi și ceață dimineața, în special în zilele de 15, 16 și 17 iulie. Temperaturile vor crește în această regiune a țării în special spre sfârșitul săptămânii. Abia de sâmbătă și duminică se vor atinge valori specifice acestei perioade, adică de 30 și peste 30 de grade Celsius.

Vremea se încălzește abia de vineri, 19 iulie. Sursa foto: Fiveprime

Vremea în Crișana

În Crișana, temperaturile vor crește treptat spre finalul săptămânii. De vineri încolo, valorile urcă la 28 de grade, iar de sâmbătă încolo se reînstalează căldura. Meteorologii vorbesc în această prognoză de manifestări de instabilitate atmosferică. Vor apărea des ploi cu descărcări electrice, iar vântul va sufla puternic.

Vremea în Transilvania

Maximele zilei vor oscila în jurul a 23 de grade Celsius, până sâmbătă. După 21 iulie se vor înregistra valori de peste 29 de grade Celsius. Căldura se va reinstala de duminică, 21 iulie, când la prânz, în multe județe din această zonă se pot atinge valori chiar și de 31 sau 32 de grade Celsius.

Vremea în Maramureș

Și în Maramureș temperaturile vor fi în timpul zilei în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Temperaturile minime vor evolua negativ și vor coborî până la 8-9 grade în timpul nopților.

Vremea în Moldova

De vineri, 19 iulie, încolo, se vor înregistra temperaturi de 30 de grade în sudul regiunii, iar căldura se va extinde sâmbătă și duminică spre centrul și nordul regiunii.  Până vineri, ploi și frig.

Vremea în Muntenia

Pe fondul încălzirii vremii, weekendul 19-21 iulie va fi unul cu temperaturi specifice acestei perioade. Se vor înregistra între 29 și 32 de grade Celsius. De asemenea, ca în toate regiunile, temperaturile vor fi ceva mai scăzute, cu instabilitate atmosferică.

Vremea în Dobrogea

Media temperaturilor va oscila în jurul a 25 de grade. Cu mici variațiuni, acestea vor crește de joi încolo până la 28-30 de grade Celsius. Nopțile se anunță răcoroase la mare cu vânt rece.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, media va oscila în jurul a 26 de grade Celsius. Ceva mai călduț față de Muntenia și Dobrogea, aici vor crește temperaturile de vineri încolo până la 32 de grade.

Vremea în București

Temperaturile vor fi cuprinse între 25 și 30 de grade Celsius. Există șanse de ploi în special luni, 15 iulie și marți, 16 iulie. Cerul va fi noros în mai toate zilele. Abia de vineri se încălzește considerabil.