News

Prognoza meteo pentru perioada 18 – 31 iulie 2022. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat o nouă analiză a vremii pentru următoarele două săptămâni, în perioada 18-31 iulie 2022. Canicula pune stăpănire pe țară în această perioadă.
18.07.2022 | 12:49
Prognoza meteo pentru perioada 18  31 iulie 2022 Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Vremea în România în a doua jumătate a lunii iulie. Foto: Unsplash.com
ADVERTISEMENT

ANM realizează această estimare folosindu-se de produse numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, conform Meteoromania.ro.

Prognoza ANM pentru perioada 18-31 iulie 2022

Meteorologii nu au vești bune pentru a doua jumătate a lunii iulie, în condițiile în care țara noastră nu a scăpat de caniculă. Din contră, așa cum anunța și directorul ANM Elena Mateescu, în țara noastră vor fi înregistrate chiar și temperaturi de 40-41 de grade Celsius, în special în perioada 22-23 iulie. De asemenea, ploile vor fi rare și de scurtă durată, acolo unde va fi cazul.

ADVERTISEMENT

Vremea în Banat

Primele zile ale intervalului vor debuta cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului, maximele urmând a fi cuprinse între 28-30 de grade, în timp ce minimele înregistrate vor fi de 12-14 grade. Din 20 iulie revine canicula, îar in perioada 21-24 iulie meteorologii vorbesc de temperaturi ce vor atinge 38 de grade Celsius. Ultima săptămână a lunii iulie va menține canicula, cu maxime de 36 de grade, în timp ce minimul atins va fi de 17-19 grade. Ploile vor fi de scurtă durată în această zonă, pe arii restrânse, și doar după 24 iulie.

Vremea în Crișana

Intervalul debutează cu valori termice normale pentru această perioadă, cu temperaturi de 27-29 de grade, în timp ce nopțile sunt relativ răcoroase, cu temperaturi de 10-12 grade în medie. La fel ca și în restul țării, în 21-24 iulie se va întoarce canicula, iar maximele termice vor atinge 37 de grade Celsius. Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în jurul a 34 de grade, potrivit ANM. Minima temperaturilor va fi de 16-18 grade, iar toată perioada va fi caracterizată de ”deficit pluviometric”. Ploile vor fi de scurtă durată, pe arii restrânse, după data de 24 iulie.

ADVERTISEMENT

Vremea în Transilvania

Perioada menționată va debuta cu valori termine normale în această parte a lunii, cu temperaturi maxime de 26-28 de grade, în timp ce noaptea minimele vor fi de 8-10 grade Celsius. Vremea se va încălzi după 20 iulie, iar temperaturile vor fi de 32-34 de grade, în perioada 21-24 iulie, în timp ce minimele vor fi de 13-15 grade. Ploile pot crește ușor după perioada 25-31 iulie, conform ANM.

Vremea în Maramureș

În primele zile ale intervalului vor fi înregistrate temperaturi de 26-29 de grade, apropiate de normalul climatologic din această perioadă. Nopțile vor fi răcoroase cu temperaturi în general sub 10 grade. Canicula revine după 20 iulie, când temperaturile maxime pot fi de 32-34 de grade. Temperaturile minime înregistrate vor fi de 15-17 grade, în timp ce ploile se lasă așteptate după 22 iulie. Spre deosebire de alte zone geografice, aici ploile vor fi mai dese, îndeosebi spre finele lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Vremea în Moldova

În primele două zile valorile înregistrate vor fi aproapiate de normalul climatologic, respectiv 26-28 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase cu minime de 12 grade. În această regiune vremea se va încălzi, la fel ca și în restul țării, după 20 iulie, spre fine de lună, iar temperaturile atinse vor atinge 34 de grade, în timp ce minimele vor fi 15-18 grade. După 24 iulie canicula se va face resimțită, iar temperaturile vor atinge 36 de grade. În perioada 24-31 iulie ar putea fi înregistrate ploi locale, însă de scurtă durată.

Vremea în Dobrogea

În primele zile ale mijlocului lunii iulie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, cu maxime de 26-27 de grade, în timp ce minimele termice ale acestui interval vor fi de 16-18 grade celsius. După 20 iulie, vremea se încălzește considerabil, devenind caniculară pe alocuri. Maximele vor fi de 34 de grade, iar minimele înregistrate de 19-21 de grade. Sunt posibile, potrivit meteorologilor, ploi de scurtă durată pe arii restrânse.

ADVERTISEMENT

Vremea în Muntenia

În Muntenia, prima parte a intervalului menționat va înregistra temperaturi normale pentru această perioadă a lunii, respectiv maxime de 29-32 de grade și minime de 13-15 grade. Încălzirea va fi semnificativă din 20 iulie, urmând ca întreaga zonă să fie afectată de caniculă până în ultimele zile ale lunii iulie. Maximele în această perioadă vor atinge 37 de grade, iar minimele de 18-19 grade. Ploile vor fi de scurtă durată, pe arii restrânse, doar după data de 25 iulie.

Vremea în Oltenia

Temperaturile înregistrate în prima parte a intervalului vor fi apropiate de mediile anuale normale pentru această perioadă. Maximele înregistrate vor fi de 29-31 de grade, în timp ce minimele vor fi de 14-16 grade. Vremea se va încălzi considerabil din 20 iulie, astfel că întreaga regiune va fi lovită de caniculă, până spre finele lunii. Temperaturile maxime vor atinge 37 de grade, în timp ce minimele înregistrate vor fi de 18-19 grade. Ploile de scurtă durată, pe arii restrânse, sunt posibile după 24 iulie, potrivit ANM.

Vremea la munte

În primele două zile, în perioada 18-20 iulie, vremea va fi răcoroasă mai ales noaptea, cu temperaturi minime de 6-8 grade și maxime de 16-18 grade. Vremea se încălzește după 21 iulie și maximele atinse vor fi de 22-24 grade, în timp ce minimele vor fi de 12-14 grade. Sunt posibile ploi de scurtă durată în prima săptămână.

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: