News
notix pixel id

Prognoza meteo pentru perioada 19 iulie – 16 august. Ce surprize ne rezervă vara în următoarele patru săptămâni

Prognoza meteo pentru perioada 19 iulie - 16 august. FANATIK vă spune ce surprize ne rezervă vara în următoarele patru săptămâni
16.07.2021 | 14:31
Prognoza meteo pentru perioada 19 iulie - 16 august. Ce surprize ne rezervă vara în următoarele patru săptămâni
Prognoza meteo pentru perioada 19 iulie - 16 august. Ce surprize ne rezervă vara în următoarele patru săptămâniSursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 19 iulie – 16 august. Deși în aceste zile, avem parte de vreme la extreme, cu avertizări de intemperii și caniculă, se pare că lucrurile vor reveni aproape de normalitate.

Specialiștii de la ANM au transmis că, în următoarele patru săptămâni, nu se vor înregistra mari diferențe între condițiile meteo anunțate și cele de referință, din perioada 1993-2016.

Prognoza meteo pentru perioada 19 iulie – 16 august. Ce surprize ne rezervă vara în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 19 iulie 2021 – 26 iulie 2021

Se pare că în următoarea săptămână nu vom avea mari probleme cu canicula. Meteorologii au anunțat că, în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât cele specifice acestui interval de timp.

ADVERTISEMENT

La munte și în regiunile din sudul și centrul României, regimul pluviometric va fi local excedentar. În restul teritoriului va fi normal pentru această perioadă.

Săptămâna 26 iulie 2021 – 2 august 2021

În schimb, ultima săptămână a lunii iulie vine cu temperaturi mai ridicate. Exceptând zonele din sudul țării, termometrele vor înregistra temperaturi medii mai mari decât cele specifice acestui interval de timp.

ADVERTISEMENT

În jumătatea de est a României, cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În restul țării, regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă.

Săptămâna 2 august 2021 – 9 august 2021

Luna august începe cu temperaturi medii ale aerului apropiate de cele specifice pentru această perioadă, în toate zonele din țară. La fel se întâmplă și cu cantitățile de precipitații, la nivelul întregului teritoriu, fiind normale acestui interval de timp.

ADVERTISEMENT

Săptămâna 9 august 2021 – 16 august 2021

A doua săptămâmă a ultimei luni de vară aduce temperaturi normale. În toate zonele din țară, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval de timp.

Totodată, regimul pluviometric al acestei perioade va fi unul apropiat valorilor normale, pe întreaga suprafață a țării.

ADVERTISEMENT

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016,” a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

„Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri