News

Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 2 iunie. Cum va fi vremea de Ziua Copilului

Conform datelor ANM, prognoza meteo pe trei zile anunță furtuni, vijelii, grindină și ploi abundente.
29.05.2021 | 14:10
Prognoza meteo pentru perioada 29 mai  2 iunie Cum va fi vremea de Ziua Copilului
ADVERTISEMENT

Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), urmează trei zile cu furtuni, vijelii, căderi de grindină și cantități mari de apă.

Ziua de sâmbătă vine cu reprize de ploaie la munte, în nord, centru, sporadic şi în sud-estul țării. Vor fi averse, cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină.

ADVERTISEMENT

Luna mai își păstrează caracteristicile din ultimele 72 de ore și se încheie cu o vreme severă, în care manifestările extreme se pot produce în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 2 iunie. Vremea se păstrează rea în continuare

Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă într-un timp foarte scurt, iar vântul va avea intensificări la munte, în est şi în sud-vest. Temperaturile cresc în sudul țării, pe unde se ating 24…25 de grade, dar prin nord şi nord-vest avem valori modeste, de 16…18 grade, anunță ANM, conform Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Temperaturile pe timpul nopții pornesc de la 6 grade în depresiuni şi ajung la 15…16 grade pe litoral.

Duminică, vremea se strică  în toată ţara. Se vor semnala precipitații la deal, la munte, prin vest, nord şi centru, iar pe seară o să plouă în sud şi în sud-est.

ADVERTISEMENT

În ultima zi a lunii, pe 31 mai, averse sunt așteptatea în partea a doua a zilei. Se vor semnala și descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Ziua cerul va avea înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, trecător însoţite de descărcări electrice, în zonele montane, local în nord-vestul şi centrul ţării, pe arii mai restrânse în sud şi izolat în rest.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea de Ziua Copilului

Marţi, 1 iunie, o să plouă, îndeosebi în a doua parte a zilei. Vor fi şi averse consistente, însoţite de tunete şi fulgere, iar vântul va sufla mai tare în estul ţării şi în sud-vest.

Prognoza meteo pentru 31 mai – 6 iunie. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord- vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ADVERTISEMENT
Tags: