News

Prognoza meteo pentru perioada 6-19 mai. Când scăpăm de ploi

06.05.2019 | 16:32
Prognoza meteo pentru perioada 619 mai Cand scapam de ploi

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo  pentru perioada 6-19 mai, astfel că putem afla care va fi starea vremii în următoarele două săptămâni. Cu siguranță, întrebarea care stă pe buzele tuturor este legată de momentul în care vom scăpa de fenomenele extreme.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Chiar dacă în primele zile ale intervalului, vremea nu se  anunță tocmai prietenoasă, din pricina unei mase de aer polar care afectează cea mai mare parte dintre statele europene, inclusiv România, este de așteptat ca în a doua jumătate a lunii mai, situația să se îmbunătățească.

Vremea continuă să fie ploioasă. Sursa foto:hepta.ro
Vremea continuă să fie ploioasă. Sursa foto:hepta.ro

Banat

În perioada 6-7 mai, vremea se anunță neobișnuit de rece în această regiune a țării, cu temperaturi maxime de doar 13-14 grade Celsius. Situația se va schimba însă în următoarele zile, când mercurul din termometre va indica treptat valori ceva mai apropiate de normalul acestui interval.

Crișana

În Crișana, primele două zile aduc temperaturi extrem de scăzute. Valorile termice nu vor depăși pragul maxim de 12-13 grade Celsius, dar spre sfârșitul lunii mai, acestea vor crește semnificativ, semn că vremea își va reveni.

Transilvania

Media temperaturilor maxime va ajunge în ziua de 7 mai la valoarea de 8 grade Celsius. Ulterior, valorile termice  vor creşte treptat astfel încât în perioada 9 – 18 mai vor oscila, vor depăși pragul de 20 de grade.

Dobrogea

Pe litoral, în data de 8 mai, temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând până la pragul de 15 grade Celsius. Ulterior, vremea se va îndrepta, atingând din nou valori ceva mai apropiate de normalul acestei perioade.

Cum va fi vremea la munte

În prima parte a intervalului vom avea parte de averse și instabilități ale vremii, cu temperaturi ce vor atinge valoarea de 2 grade Celsius în data de 7 mai. Odată cu intrarea în ultima parte a lunii, e de așteptat ca temperaturile să revină treptat la normal, chiar dacă izolat ar mai putea apărea precipitații.