News

Prognoza meteo pentru perioada 8-21 martie. Ce surprize ne aduc următoarele două săptămâni

08.03.2021 | 12:26
Prognoza meteo pentru perioada 821 martie Ce surprize ne aduc urmatoarele doua saptamani
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru perioada 8 – 21 martie. În rândurile de mai jos veți afla ce surprize ne aduc următoarele două săptămâni.

În prima săptămână a acestei perioade, temperaturile vor fi mai scăzute decât de cele normale în majoritatea zonelor. Ziua de 10 martie o să aducă vreme mult mai rece decât cea specifică.

ADVERTISEMENT

Cea de a doua săptămână a acestui interval marchează o încălzire vizibilă a vremii. Temperaturile pot avea variații de la o zi la alta, dar, în general, se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru perioada 8-21 martie. Ce surprize ne aduc următoarele două săptămâni

Banat

Valorile termice diurne se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, până spre finalul primei săptămâni. Media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, iar cele mai scăzute valori se vor înregistra la data de 10 martie. Pe timpul nopții, vremea va fi rece, cu temperaturi negative cuprinse între -3 și -1 grad.

ADVERTISEMENT

Spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, media maximelor se va situa între 12 și 15 grade, iar cea a minimelor între 1 și 3 grade. Posibile variații termice zilnice se vor întregistra spre finalul acestei perioade, dar, în general, regimul termic se estimează a fi apropiat de cel normal pentru acest interval de timp

Precipitațiilor, în special ploi, vor apărea pe arii restrânse și vor fi slabe cantitativ în perioada 9-11 martie. După data de 12 martie, probabilitatea apariției acestora este crescută, mai ales în intervalul 14-18 marie, cânt vor fi mai însemnate cantitativ.

ADVERTISEMENT

Crișana

Valorile termice diurne vor fi apropiate de cele specifice perioadei, până în jurul datei de 12 martie. Media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade. Pe timpul nopților temperaturile vor fi negative, cu o medie situată între -5 și -3 grade.

Spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi. Media maximelor va fi cuprinsă între 11 și 13 grade, iar cea a minimelor între 1 și 3 grade. Spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni vor fi posibile variaţii termice zilnice. Totuși, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii martie.

ADVERTISEMENT

Precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și vor apărea pe arii restrânse, slabe cantitativ, în jurul datei de 11 martie. Probabilitatea apariției precipitațiilor va creşte semnificativ după data de 12 martie, mai importante cantitativ în perioada 14-18 martie.

Transilvania

În primele zile ale acestui intervalul, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, cu medii situate între 4 și 8 grade. Cele mai scăzute valori se vor resimți în data de 10 martie. Pe timpul nopții, în aceste zile, valorile vor fi negative în toată regiunea, cu medii situate între -7 și-4 grade. Ulterior, în special la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor situate între 8 și 11 grade și ale minimelor se vor încadra între  -2 și 0 grade.

Spre finalul acestui interval, cu toate că vor fi variații termice de la o zi la alta, temperaturile se vor menține apropiate de cele specifice pentru pentru această perioadă.

Precipitațiile vor fi în special sub formă de lapoviță și ninsoare și slabe cantitativ, spre sfârșitul primei săptămâni ale perioadei prognovate. Probabilitatea apariției unor precipitații mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 14 martie.

Maramureș

Valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele normale perioadei, până spre sfârșitul primei săptămâni a perioadei prognozate. Media temperaturilor maxime va fi între 5 și 8 grade. Cele mai mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în zilele de 9 și 10 martie.

Pe parcursul nopților, în această primă săptămână,temperaturile vor fi negative, cu o medie minimelor între -5 și -3 grade. Ulterior, în special la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, valorile medii ale maximelor se vor situa între 9 și 11 grade, iar ale minimelor între 0 și 2 grade. Variaţii termice de la o zi la alta vor fi observate spre sfârșitul acestui interval, dar temperaturile se vor menține apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Pot să apară precipitații mixte și slabe cantitativ, în jurul datei de 11 martie. Probabilitatea apariției precipitațiilor mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 12 martie.

Moldova

Începutul acestui interval va fi marcat de o vreme mai rece decât cea normală pentru acastă perioadă. Media maximelor se va situa între 3 și 7 grade, iar cea a minimelor va fi negativă, cuprinsă între -6 și -2 grade. Vremea se va încălzi treptat, din data de 13 martie.

Valorile medii maxime vor ajunge, pe timpul zilei, între 8 și 13 grade. Și pe timpul nopții, valorile termice vor fi pozitive. Apoi, după data de 17 martie, estimările meteorologilor indică o probabilitate pentru un regim termic mai ridicat decât cel specific al perioadei, deși vor fi variații de la o zi la alta

Regimul pluviometric va fi deficitar, în prima jumătate a perioadei prognozate, iar precipitaţiile vor fi slabe, predominant sub formă de ninsoare, doar în jurul datei de 10 martie. În a doua săptămână a intervalului, probabilitatea apariției precipitaţiilor va fi mai ridicată, mai ales în perioada 17-19 martie.

Dobrogea

Începutul perioadei prognozate este marcat de un regim termic apropiat de cel specific acestui interval de timp. Media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. În ziua de 10 martie, temperaturile vor fi mult mai scăzute, cu valori cuprinse între 2 și 4 grade. Pe timpul nopților, vremea va fi rece, iar minimele vor fi preponderent negative.

Începând cu data de 13 martie, se va resimți o creștere a temperaturilor, iar perioada va fi marcată de o vreme mai caldă decât cea specifică acestei perioade. Maximele vor fi cuprinse între 12 și 15 grade, iar minimele, între 3 și 6 grade. În ultimele zile ale intervalului, regimul termic va fi unul obișnuit pentru această perioadă, cu posibilitatea apariției unor variații destul de mari de la o zi la alta.

Până la mijlocul lunii martie regimul pluviometric va fi deficitar. Precipitațiile pot apărea doar în data de 10 martie, local și predominant ploi. Probabilitatea apariției precipitațiilor va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului prognozat.

Muntenia

Valorile termice diurne, până la data de 12 martie, vor fi situate, în general, în jurul celor specifice acestei perioade. Mediea maximelor va fi cuprinsă între 6 și 9 grade.  Ziua de 10 martie va fi marcată de o vreme mult mai rece decât cea normală. În această perioadă, nopţile vor fi relativ reci, cu temperaturi negative, cuprinse în medie între -5 și -1 grad.

Apoi, va fi resimțită o încălzire semnificativă: temperatura aerului va ajunge la valori maxime cuprinse între 12 și 15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi situate între  1 și 5 grade. Variațiile termice zilnice sunt posibile spre sfârșitul acestui interval. Totuși, regimul termic va fi, în general, apropiat celui normal pntru această perioadă

Precipitaţiile, reprezentate de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, vor fi pe arii extinse şi local moderate cantitativ
în perioada 9 -10 martie. Probabilitatea apariției precipitațiilor va creşte în intervalul 16-19 martie.

Oltenia

În primele zile ale intervalului vremea va fi  în general apropiată de cea normală pentru  acestei perioade, cu o medie a maximelo cuprinsă între 8 și 11 grade, iar a minimelor, între  -3 și 0 grade. Ziua de 10 martie va fi marcată de o vreme mult mai rece decât cea normală, cu o medie cuprinsă între 2 și 5 grade la amiază. În dimineaţa de
12 martie se vor înregistra temperaturi negative cuprinse între -6 și-2 grade.

Apoi, se va resimți o încălzire a temperaturii, maximele termice se vor situa între 12și 15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi cuprinse între 1 și 4 grade. Spre finalul perioadei prognozate, regimul termic va fi în general apropiat celui normal, cu posibile variații termice zilnice.

Precipitaţiile, reprezentate de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, vor apărea pe arii extinse şi local moderate cantitativ
în perioada 9-10 martie. Probabilitatea apariției acestora va fi mai ridicată în perioada 16-19 martie.

La munte

La începutul perioadei vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -7 și 0 grade. Pe timpul nopților, vremea fa vi geroasă, mai ale la altitudini mai mari. Vremea se va încălzi, începând cu data de 13 martie. Valorile termice diurne vor ajunge la -1și 6 grade, iar pe timpul nopții vor fi cuprinse între de -8 și -2 grade.

Regimul termic va fi apropriat celui specific acestui interval de timp, spre sfârșitul perioadei prognozate. Totuși, pot apărea variații importante ale temperaturilor, de la o zi la alta.

În zilele de 9 și 10 şi 12 și 13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Și în cea de a doua săptămână probabilitatea apariției precipitațiior temporare va fi relativ ridicată.

ADVERTISEMENT